Σεισμός πριν λίγη ώρα – 3,2 ρίχτερ στο Γαλάτσι

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών), σημειώθηκε στις … 08:32 το πρωί της Παρασκευής (16/1) στην Αττική. Αρχικά το επίκεντρο δόθηκε στο βόρειο κομμάτι του Υμηττού, κοντά στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο ήταν στο Μαρούσι, ενώ το εστιακό βάθος ορίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Ωστόσο, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha, ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο Γαλάτσι.

Το μέγεθος της δόνησης ήταν μικρό, ωστόσο ήταν ικανό για να αναστατώσει μεγάλο μέρος των κατοίκων του Λεκανοπεδίου καθώς το επίκεντρο εντοπίζεται 7χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας.

Το EMSC δίνει το σεισμό στα 3,3 Ρίχτερ με επίκεντρο το Γαλάτσι. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 7χλμ.

Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στο Διόνυσο Αττικής.

Έκπληκτοι οι σεισμολόγοι

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα το συγκεκριμένο ρήγμα είναι γνωστό από προηγούμενες δονήσεις, ενώ οι υπεύθυνοι του Γεωδυναμικού δηλώνουν έκπληκτοι από την περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός, καθώς μόνο πριν 20 ημέρες η περιοχή έδωσε ξανά έναν μικρό σεισμό.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο Mega τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Είναι ένα μικρό ρήγμα από τα πολλά ρήγματα που έχει το λεκανοπέδιο», επισήμανε, ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Θανάσης Γκανάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογραμμίζοντας πως δεν δίνει μεγάλους σεισμούς, αλλά μικρές σεισμικές δονήσεις. Από 16 Νοεμβρίου έχουν γίνει 31 δονήσεις με μικρά μεγέθη», είπε χαρακτηριστικά.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη