Τουλάχιστον 11 οι νεκροί στο Κονγκό

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό σε επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα στην αστυνομία και σε διαδηλωτές που αντιτίθενται σε νομοσχέδιο το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει την αναβολή…

των προγραμματισμένων για το 2016 προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ η ΕΕ έκανε έκκληση για "επιστροφή στην ηρεμία" και για "σεβασμό στις ημερομηνίες των εκλογών".

Μετά τα χθεσινά επεισόδια, ο αριθμός των νεκρών από τις δύο ημέρες βίας ανήλθε σε 14.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Λαμπέρ Μέντε δήλωσε ότι τα θύματα ήταν ένας αστυνομικός και δέκα πολίτες, οι οποίοι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες φρουρών ασφαλείας στην προσπάθειά τους να λεηλατήσουν ιδιωτική περιουσία στην Κινσάσα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη χώρα κάλεσαν τη Δευτέρα τους υποστηρικτές τους να διαδηλώσουν εναντίον ενός νόμου που απαιτεί να γίνει απογραφή πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών το 2016.

Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι το νομοσχέδιο αποσκοπεί να καθυστερήσει η εκλογική διαδικασία ώστε να παραμείνει για μεγαλύτερο διάστημα στην εξουσία ο πρόεδρος της χώρας Ζοζέφ Καμπίλα.

Το νομοσχέδιο αυτό έχει εγκριθεί από την κάτω βουλή του κοινοβουλίου και χθες επρόκειτο να συζητηθεί από τη Γερουσία.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη