«Από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση της Αθήνας για το Norman Atlantic»

Οι ελληνικές Αρχές προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να βοηθήσουν το πλοίο Norman Atlantic, όμως τα ελληνικά μέσα δεν μπόρεσαν να το προσεγγίσουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης….

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως με βάση τα έως τώρα στοιχεία το «Norman Atlantic» ήταν «απολύτως αξιόπλοο» όταν απέπλευσε από την Πάτρα και μάλιστα μετέφερε λιγότερους επιβαίνοντες (478) σε σχέση με τη μέγιστη χωρητικότητα των 499 ατόμων που αναφέρει το πιστοποιητικό του.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε πως στις 19 Δεκεμβρίου είχε γίνει έκτακτος έλεγχος στο σκάφος, με τους ελεγκτές να διαπιστώνουν προβλήματα σε μια θύρα ασφαλείας και ένα πρόβλημα υδατοστεγανότητας, τα οποία όμως διορθώθηκαν επί τόπου από το πλήρωμα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επιβεβαίωσε πως η Αθήνα έχει προτείνει τη ρυμούλκηση του σκάφους στην πλησιέστερη Αλβανία, κι όχι στην Ιταλία, διευκρινίζοντας πως το πλοίο δεν είναι καν ρυμουλκούμενο ακόμα, και συνεπώς ακόμα το θέμα δεν τίθεται επί του παρόντος προς συζήτηση.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη