Τα τρία ραντεβού Σαμαρά-Καραμανλή που «κλείδωσαν» το Δήμα

Ενήμερος για την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, όπως αποκαλύπτει με σημερινό ρεπορτάζ του το Έθνος.

Η επιλογή Δήμα φέρεται να είχε κλειδώσει εδώ και καιρό μέσα από τρία ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή.

Το πρώτο ραντεβού έλαβε χώρα στο σπίτι του Αχιλλέα Καραμανλή στην Πολιτεία, όπου ο πρωθυπουργός φέρεται να ενημέρωσε για πρώτη φορά τον Κ. Καραμανλή για την πρωτοβουλία του να ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η δεύτερη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ήταν στο πολυσυζητημένο τετ α τετ στο ξενοδοχείο Hilton, όπου ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την παρέμβαση Καραμανλή για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων 180 βουλευτών. Μάλιστα, τότε ήταν που ο πρωθυπουργός έριξε στο τραπέζι το όνομα του Σταύρου Δήμα, με τον πρώην πρωθυπουργό να συμφωνεί με την επιλογή. Σκέπτομαι τον Σταύρο Δήμα» είπε ο κ. Σαμαράς στον Κώστα Καραμανλή στο Hilton, με τον δεύτερο να απαντά «νομίζω ότι είναι μία πολύ καλή επιλογή. Έχει γνώσεις και κύρος». «Πρέπει να το συνεννοηθώ και με το Βαγγέλη Βενιζέλο» ανταπάντησε ο πρωθυπουργός. Η θετική στάση του κ. Καραμανλή πάντως επιβεβαιώθηκε και χθες, αφού χαρακτήρισε «εξαιρετική» επιλογή τον Σταύρο Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το τρίτο και τελικό ραντεβού των κ.κ. Σαμαρά και Καραμανλή ήταν στο περιθώριο της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Κώστα Καραμανλή για την απόφασή του για επίσπευση των διαδικασιών και υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη