Παντρεύτηκε ο Έλτον Τζον

Ο Έλτον Τζον και ο σύντροφός του Ντέιβιντ Φέρνις παντρεύτηκαν σήμερα, μετατρέποντας το σύμφωνο συμβίωσης που τους ένωνε σε γάμο, σύμφωνα με τον νέο νόμο που νομιμοποιεί τους γάμους των ομοφύλων στη Βρετανία.

Ο Έλτον…

Τζον γνωστοποίησε το γεγονός ανεβάζοντας πρόσκληση στο Instagram με φόντο ένα πλήθος κόκκινα τριαντάφυλλα: «Ο σερ Έλτον Τζον και ο Ντέιβιντ Φέρνις επιζητούν την ευχαρίστηση της συντροφιάς σας για να γιορτάσουν τον γάμο τους στις 21 Δεκεμβρίου».

Αργότερα το ζευγάρι ανέβασε φωτογραφίες της τελετής, από την ανταλλαγή των όρκων μέχρι το μενού. Ο γάμος τελέσθηκε στην κατοικία τους στο Ουίνδσορ, 25 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου.

Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν τις αφίξεις προσκεκλημένων, όπως η οικογένεια Μπέκαμ και η Λιζ Χάρλεϊ.

Το ζευγάρι ήταν από τα πρώτα που συνδέθηκε με σύμφωνο συμβίωσης όταν αυτό εφαρμόσθηκε στη Βρετανία.

Ο Έλτον Τζον χρησιμοποιεί συχνά το στάτους του στον κόσμο της μουσικής για να υποστηρίξει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, των μπαϊσέξουαλ (αμφιφυλόφιλων) και των τρανστζέντερ (διαφυλικών). Πρόσφατα επέκρινε τη Ρωσία για την απαγόρευση της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας».

Η μεταρρύθμιση του Ντέιβιντ Κάμερον στον βρετανικό δίκαιο ετέθη σε ισχύ τον Μάρτιο. Η νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων προκάλεσε εντάσεις στο Συντηρητικό Κόμμα.

Τα ζευγάρια των γκέι στη Βρετανία μπορούσαν να ενωθούν από το 2005 με το σύμφωνο συμβίωσης που επιφέρει τα ίδια νομικά δικαιώματα με τον γάμο.

Ωστόσο, οι υποστηρικτές της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων προέβαλαν το επιχείρημα ότι η διάκριση αυτή έδινε την εντύπωση ότι η κοινωνία θεωρούσε κατώτερες τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη