Εξάρχεια: Γκρέμισαν ακόμη και τοίχους οι ταραξίες που ανέβηκαν στις ταράτσες

Στα επεισόδια του Σαββάτου στην περιοχή των Εξαρχείων, ορισμένοι ταραξίες μετέτρεψαν ακόμη και τις ταράτσες πολυκατοικιών σε ορμητήριό τους. Τα πλάνα από το βίντεο που τράβηξε το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν…

αποκαλυπτικά: Δεκάδες άτομα σε ταράτσες πολυκατοικιών πετούσαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών αλλά και των αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν στους δρόμους.

Πέτρες, τούβλα, καρέκλες, αλλά και ογκώδη αντικείμενα όπως ενα ολόκληρο ψυγείο πετούσαν οι κουκουλοφόροι από τις ταράτσες προς όσους βρίσκονταν στους δρόμους γύρω από την πλατεία των Εξαρχείων.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το

δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής. Ακόμη και τοίχους γκρέμισαν οι ταραξίες που ανέβηκαν στις ταράτσες πολυκατοικιών επιδιδόμενοι σε έναν ιδιότυπο κλεφτοπόλεμο εναντίον των ΜΑΤ.

Ενοικος μιας εκ των πολυκατοικιών που έγιναν κέντρο επιχειρήσεων για τους κουκουλοφόρους ταραξίες μιλά στο

και αποκαλύπτει πώς οι νεαροί κατάφεραν να μπουν στις πολυκατοικίες αλλά και ότι οι κουκουλοφόροι καβγάδισαν μεταξύ τους για τη μοιρασιά των κλοπιμαίων από τα καταστήματα της οδού Στουρνάρη που είχαν προηγουμένως λαφυραγωγήσει.

Η Μαρία Τζανάκη, μένει σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην πλατεία Εξαρχείων από το 1965. Οπως μας λέει, η ομάδα των διαδηλωτών που μπήκε στην πολυκατοικία της, κατάφερε να εισέλθει αφού νέοι ενοικιαστές τους άνοιξαν την πόρτα της κεντρικής εισόδου. Οι διαδηλωτές χτυπούσαν όλες τις πόρτες, τρομοκρατώντας τον κόσμο, υποστηρίζει.

Η ίδια, όπως η ίδια μας λέει, θεώρησε πως πρόκειται για διαδηλωτές που ήθελαν να προστατευθούν από τα ΜΑΤ, γι» αυτό και όταν της χτύπησαν την πόρτα και της ζήτησαν τα κλειδιά της ταράτσας, παρόλο που δεν είχε να τους τα δώσει, τους έδωσε κεριά για να βλέπουν, όταν καταφέρουν να ανεβούν. Ο διαχειριστής λείπει εκτός Αθηνών και δεν έχω κλειδιά» τους είπε η κυρία Τζανάκη, αυτό όμως, σύμφωνα με την ίδια, δεν εμπόδισε τους ταραξίες να σπάσουν την πόρτα της ταράτσας στον 6ο όροφο, ενώ χρησιμοποίησαν τούβλα τα οποία πέταξαν σε άντρες των ΜΑΤ.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι ίδιοι οι ταραξίες, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η κυρία Τζανάκη, τσακώθηκαν μεταξύ τους για τη… μοιρασιά των κλοπιμαίων μετά το πλιάτσικο σε καταστήματα των Εξαρχείων.

Η κυρία Τζανάκη καταγγέλλει ότι η αστυνομία και η Πολιτεία δεν κάνει τίποτε για να προστατεύσει τους κατοίκους της περιοχής, παρά το γεγονός ότι -όπως μας λέει- στα Εξάρχεια γινόνται διαρκώς φασαρίες.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη