Από την Παρασκευή η επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης λόγω Χριστουγέννων

την επιστροφή πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων προχωρά από την Παρασκευή το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με απόφαση του Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες…

στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η απόφαση αφορά όλα τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η απόφαση προβλέπει, επίσης, ότι «δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα (18.12.2014)».

Τονίζεται ότι ΔΕΝ επιστρέφονται άδειες οδήγησης και πινακίδες που αφαιρέθηκαν για: Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης. Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη. Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων. Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. Το ίδιο ισχύει και γαι τις αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές.

Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τονίζουν ότι για την επιστροφή αδειών και πινακίδων «θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη