Συγκλονιστικές εικόνες και μαρτυρίες από την φονική καραμπόλα στο Σχηματάρι

Μια νεκρή και επτά τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της φονικής καραμπόλας που σημειώθηκε χθες στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος των παλαιών διοδίων, στο Σχηματάρι.

Στην…

καραμπόλα εκτός από 35 αυτοκίνητα, ενεπλάκησαν δύο φορτηγά και ένα λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν μαθητές από το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής, ενώ τη ζωή της έχασε μια 28χρονη, τα στοιχεία της οποίας ταυτοποιήθηκαν σήμερα το πρωί από τους συγγενείς της.

Η άτυχη κοπέλα είχε εγκλωβιστεί στο όχημα στο οποίο επέβαινε και παρά την προσπάθεια των πυροσβεστών να την απεγκλωβίσουν, κατέληξε κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Στο αυτοκίνητό υπήρχε και συνεπιβάτης, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Όσον αφορά στους τραυματίες, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για δύο άνδρες και πέντε γυναίκες, τέσσερις από τις οποίες ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας! Οι περισσότεροι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ακόμη άνθρωπος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό στην θωρακοχειρουργική πτέρυγα.

Και μπορεί, μέχρι στιγμής, να μην έχουν διευκρινιστεί τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία, ωστόσο, πολλοί ήταν οι οδηγοί που έκαναν λόγο ακόμη και για λάδια στο οδόστρωμα, ενώ όπως ανέφεραν, τα φρένα δεν έπιαναν στο σημείο στο οποίο σημειώθηκε το τροχαίο.

Μιλώντας στο Mega, ένας οδηγός που ενεπλάκη στην καραμπόλα είπε ότι ένα αυτοκίνητο έχασε τον έλεγχο λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου και ένας άλλος πως ξαφνικά είδε μπροστά του αυτοκίνητα να «κάνουν σβούρες».

Συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες που έρχονται τις τελευταίες ώρες από το σημείο της τραγωδίας.

Στο eviazoom.gr μιλησαν αποκλειστικά η σύζυγος και ο φίλος ενός εκ των τραυματιών, ο οποίος απεγκλωβίστηκε και

μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Είχε εγκλωβιστεί μέσα στο

φορτηγό του. Με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο και καλούσε σε βοήθεια. Είναι

καλά αυτή την στιγμή. Πήγα και είδα που έγινε η καραμπόλα και έχω

σοκαριστεί που είδα έτσι τα αυτοκίνητα. Ήταν τυχερός που κατάφερε και

βγήκε από το φορτηγό», τονίζει η σύζυγος του, ενώ ο φίλος του άφησε αιχμές για τον εργολάβο του έργου στο ύψος των παλιών

διοδίων του Σχηματαρίου. Αυτόπτης μάρτυρας: Οι εικόνες θυμίζουν Εγνατία

Για

εικόνες που παραπέμπουν στο πολύνεκρο τροχαίο στην Εγνατία Οδό τον

περασμένο Οκτώβριο κάνει λόγο αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο

lamiareport.gr: «Τα αυτοκίνητα είναι το ένα πάνω στο άλλο. Πρέπει να

είναι περισσότερα από 30 αυτοκίνητα. Τουλάχιστον δυο νταλίκες και ένα

λεωφορείο του ΚΤΕΛ….»,

Στο σημείο που σημειώθηκε το φοβερό τροχαίο από νωρίς το απόγευμα έβρεχε, ενώ γίνονταν και έργα.

Το λεωφορείο που ενεπλάκη στην καραμπόλα Ουρές δεκάδων χιλιομέτρων στην Εθνική Οδό Ένα επιβατηγό όχημα φαίνεται να έχει κολλήσει στο πίσω μέρος του λεωφορείου Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο σε 8″ λεπτά από το τροχαίο Οχήματα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη