Παλαιστίνη: Το Ισραήλ ευθύνεται για τον φόνο του υπουργού

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση θεωρεί το Ισραήλ "εξ ολοκλήρου υπεύθυνο για τον φόνο" του Ζιάντ Αμπού «Ειν, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες έπειτα από συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσε…

σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Εχάμπ Μπεσάισο στη Ραμάλα. Μετά τα αποτελέσματα της νεκροψίας, η παλαιστινιακή κυβέρνηση θεωρεί το Ισραήλ εξ ολοκλήρου υπεύθυνο για τον φόνο του Ζιάντ Αμπού «Ειν", δήλωσε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου παρουσία του παλαιστίνιου ιατροδικαστή Σάμπερ αλ-Αλούλ που μετείχε στην ιατροδικαστική εξέταση, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Ζιάντ Αμπού «Ειν, υψηλόβαθμος παλαιστίνιος αξιωματούχος, 55 ετών, έχασε τη ζωή του χθες σε επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης κατά της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας κοντά σε χωριό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ο θάνατός του έχει προκαλέσει την οργή των Παλαιστινίων, ενώ στο ήδη ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα από το καλοκαίρι στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, προκαλεί φόβους για αναζωπύρωση της βίας.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη