«Ο λαός μας σήμερα κέρδισε μια μάχη»

Ανοιχτή ομιλία σε στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο Σινέ Κεραμεικός, «κηρύσσοντας», ουσιαστικά, την έναρξη της προεκλογικής περιόδου πραγματοποίησε απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Η ομιλία ανακοινώθηκε…

αμέσως μετά την αποτυχημένη τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο λαός μας σήμερα κέρδισε μια μάχη. Η Δημοκρατία κέρδισε μια μάχη. Η πατρίδα κέρδισε μια μάχη. Η αλήθεια κέρδισε μια μάχη. Το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής είναι μια πρώτη νίκη των βουλευτών που αντιστάθηκαν στο φόβο, και στο ψέμα. Μια πρώτη νίκη του λαού μας που παίρνει την πατρίδα από το χέρι για να τη βγάλει από το καθεστώς της ταπείνωσης. Μια πρώτη μεγάλη νίκη. Γιατί φέρνει επιτέλους τον ελληνικό λαό στο προσκήνιο. Τον Ελληνικό λαό που φόβισαν και εξαπάτησαν το 2012. Αλλά τώρα έχει και την εμπειρία και τη γνώση. Και η επιλογή είναι στα χέρια του. Θα επιλέξει ξανά το δρόμο που μας οδήγησε στην κοινωνική τραγωδία και στην εθνική ταπείνωση; Ή θα δώσει μια ευκαιρία στην ελπίδα, διαλέγοντας το δρόμο της μεγάλης αλλαγής; Θα επιλέξει το δρόμο των εντολών, ή το δρόμο της δημοκρατίας; Το δρόμο των μνημονίων, ή το δρόμο της κοινωνικής σωτηρίας; Αυτό είναι το δίλημμα της 25ης του Γενάρη. Και ας γίνει σαφές προς όλους, μέσα κι έξω από τη χώρα: Στον ελληνικό λαό ανήκει η απόφαση. Σε όλους τους Έλληνες ανήκει το κλειδί της χώρας. Και αυτό το κλειδί καλούνται να ξαναπάρουν στα χέρια τους. Με τον πιο ομαλό και δημοκρατικό τρόπο. Τις εκλογές. Τον τρόπο της δημοκρατίας που ούτε αδιέξοδα γνωρίζει, ούτε φόβο προκαλεί σε όσους πιστεύουν σ» αυτή» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας τον κατηγόρησε ότι υποβάθμισε το ρόλο της Βουλής, αρνούμενος το διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ έκανε λόγο για εκστρατεία φόβου και εκβιασμών προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία δεν πέρασε.

Υποστήριξε ακόμα πως ο λαός εξαπατήθηκε και φοβήθηκε το 2012, όμως «το 2014 δεν είναι 2012», και σχολίασε πως στην κυβέρνηση «σήκωσαν από τον τάφο του ακόμα και το νεκρό εδώ και πολύ καιρό Grexit».

Απηύθυνε εξάλλου κάλεσμα προς όσους αποδέχονται το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως είναι “καλοδεχούμενοι”, ενώ ζήτησε να τοποθετηθούν υπηρεσιακές διοικήσεις στα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Τύπου και Προστασίας του Πολίτη, «ώστε να διασφαλιστεί ότι ο τόπος θα πάει στις εκλογές χωρίς αντιδημοκρατικούς χειρισμούς και παρατράγουδα». Και ακόμα προειδοποιούμε: Μη διανοηθείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο. Μην διανοηθείτε να πειράξετε τίποτα από τους φακέλους στα συρτάρια των υπουργείων. Και ειδικά την αλληλογραφία με την τρόικα. Γιατί αυτή η χώρα έχει δημοκρατία. Και στην δημοκρατία η διαφάνεια έχει τον πρώτο λόγο, είτε το θέλουν είτε όχι», υπογράμμισε εξάλλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη