Ρώσος ΥΠΕΞ: Στην «ψυχρότερη φάση» οι δεσμοί με ΗΠΑ

Οι αμερικανικές κυρώσεις είναι παράνομες, αλλά η Ρωσία αναμένει ότι θα παραμείνουν σε ισχύ για μεγάλο χρονικό διάστημα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ προσθέτοντας ότι οι δεσμοί της Μόσχας…

με την Ουάσινγκτον βρίσκονται στην «ψυχρότερη φάση» τους. Δεν θα υπάρξει εύκολος ή γρήγορος τρόπος εξόδου από αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο Ριάμπκοφ ενώπιον της ρωσικής κάτω βουλής (Δούμα) και πρόσθεσε ότι, όπως εκτιμά, η Ουάσινγκτον θα εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει την Κριμαία ως τμήμα της Ρωσίας «για δεκαετίες ακόμα», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, ο Ριάμπκοφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιχειρούν να ανατρέψουν τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Είναι κοινό μυστικό ότι ο στόχος των κυρώσεων είναι η δημιουργία των κατάλληλων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών για να επέλθει αλλαγή εξουσίας στη Ρωσία», δήλωσε ο Ριάμπκοφ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη