Έβαλαν βόμβα σε τράπεζα και μολότοφ σε λεωφορείο για τον Ρωμανό

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ

Μπαράζ επιθέσεων σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε Χαλάνδρι και Αθήνα από άτομα αλληλέγγυα στο Νίκο Ρωμανό. Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία όταν… άγνωστος με τηλεφώνημά του σε ιστοσελίδα και στην Εφημερίδα των Συντακτών προειδοποίησε ότι στις 06.00

θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός σε υποκατάστημα τράπεζας στο Χαλάνδρι στη συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Ο άνθρωπος που τηλεφώνησε είπε πως η τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού έγινε για να εκφραστεί αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό. Αμέσως δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ απέκλεισαν την πλατεία Κένεντι. Συγκεκριμένα έσπευσαν πυροτεχνουργοί σε κτήριο και εντόπισαν ένα ύποπτο σακίδιο και προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Αν και δεν υπήρξε έκρηξη όπως προειδοποίησε ο άγνωστος, οι αστυνομικοί εκτιμούν το περιστατικό ως πολύ σοβαρό αφού στο σακίδιο βρέθηκαν μπαρούτι και καλώδια τοποθετημένα σε μεταλικό κουτί, κάτι που σημαίνει ότι ήταν εκρηκτικός μηχανισμός -όχι γκαζάκια- ο οποίος για κάποιο λόγο δεν λειτούργησε. Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού έχουν μετατραπεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. όπου ερευνώνται για δαχτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, κάμερες από γειτονικά καταστήματα φαίνεται ότι έχουν καταγράψει τις κινήσεις του ατόμου που τοποθέτησε τον μηχανισμό, ο οποίος, όμως, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Επίθεση με μολότοφ σε λεωφορείο με επιβάτες

στο Πολυτεχνείο

Πανικός επικράτησε στις 5.30 το πρωί της Τετάρτης στην οδό Πατησίων, όταν περίπου 10 άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο που βρίσκονταν στο υπό κατάληψη κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, βγήκαν στον δρόμο και ακινητοποίησαν διπλό αστικό λεωφορείο του ΟΑΣΑ. Οι αντιεξουσιαστές έσπασαν τα παράθυρα και φώναζαν στους 17 επιβάτες: «Βγείτε αλλιώς θα σας κάψουμε ζωντανούς». Ο οδηγός επέδειξε ψυχραιμία και άνοιξε τις πόρτες για να βγουν με ασφάλεια οι επιβάτες οι οποίοι έτρεχαν να σωθούν πανικόβλητοι.

Στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές πέταξαν στο όχημα τουλάχιστον τρεις βόμβες μολότοφ, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό. Στη συνέχεια οι περισσότεροι επιβάτες πήραν ταξί για να φύγουν άμεσα από το σημείο. Μάλιστα, οι αυτοκινητιστές ήταν αυτοί που φέρονται να ειδοποίησαν τα MME.

Το καμμένο λεωφορείο έχει ήδη οδηγηθεί στο αμαξοστάσιο.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη