«Φόβος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει αναδιαπραγμάτευση του πακέτου διάσωσης»

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τα αυστραλιανά Μέσα Ενημέρωσης εξακολουθούν να δίνουν μεγάλη δημοσιότητα στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους στις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις. Στα δημοσιεύματα τονίζεται ότι το ενδεχόμενο ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία έχει αυξήσει την πιθανότητα του Grexit.

Στο αυστραλιανό Χρηματιστήριο σημειώθηκαν απώλειες σήμερα, μια μέρα μετά την αποτυχία της Βουλής των Ελλήνων να εκλέξει ΠτΔ και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Υπάρχει φόβος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένεται κερδίσει τις εκλογές, να επιδιώξει να αναδιαπραγματευτεί το πακέτο διάσωσης και αυτό ίσως οδηγήσει την Ελλάδα σε πιστωτικό γεγονός» δήλωσε ο αξιωματούχος της National Australia Bank, Peter Jolly στην εφημερίδα The West Australian.

Η εφημερίδα The Australian αναφέρει ότι έχει προκληθεί ανησυχία στις διεθνείς αγορές -και στην αυστραλιανή- αλλά η κατάσταση δεν είναι τόσο ανησυχητική, όσο το 2012, καθώς «το πρόβλημα τώρα μπορεί να περιοριστεί κυρίως στην Ελλάδα». Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν έρθει πρώτο κόμμα θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση», αναφέρει η αυστραλιανή εφημερίδα.

Συμπληρώνει: «Εδώ και τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης δεν δόθηκε η απαραίτητη προσοχή για να ανακουφιστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της που ζει μέσα στα όρια της φτώχειας και είναι στην κυριολεξία απελπισμένο με την ανεργία να ξεπερνά το 25%, αν και η οικονομία έχει παρουσιάσει ενδείξεις ανάκαμψης».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη