Αγριεύει ο καιρός με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια - Αναλυτική Πρόγνωση

Αγριεύει το σκηνικό του καιρού σήμερα...

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία θα επεκταθούν στην Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας και τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί αλλά από το μεσημέρι και μετά θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις. Η αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ: Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις αυξημένες στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από τις πρωινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία, οπού θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 700 μετρά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και από το βράδυ θα ενταθούν.

Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5, από το απόγευμα 6 με 7 και τη νύχτα στα ανατολικά 8 μποφόρ .

Θερμοκρασία: από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Από τις πρωινές ώρες στα βόρεια και σταδιακά στα υπόλοιπα καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου όπου είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές (πάνω από 700 μετρά). Χιονοπτώσεις και στα υπόλοιπα ορεινά που βαθμιαία στα βουνά της Στερεάς θα ενταθούν.

Ανεμοι: νότιοι 6 με 7, από τις πρωινές ώρες 7 με 8 με πιθανή ενίσχυση στα 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Βροχές από το απόγευμα και το βράδυ καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Ανεμοι: νότιοι 3 με 5, από το μεσημέρι 6 με 7 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ. Πιθανή ενίσχυση τη νύχτα στα 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Από αργά το απόγευμα βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, από το μεσημέρι 6 με 7 και από το βράδυ 7 με 8 μποφόρ. Πιθανή ενίσχυση τη νύχτα στα 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Από το βράδυ βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στα βόρεια ισχυρές από τη νύχτα.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, από το απόγευμα 6 με 7 και από το βράδυ 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Αττική

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Βροχές από το απόγευμα και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: νότιοι 3 με 5, από το μεσημέρι 6 με 7 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Θεσσαλονίκη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από αργά το απόγευμα βροχές και το βράδυ καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν.

Ανεμοι: Nοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Aπό -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη