Τουλάχιστον 53 νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στις Φιλιππίνες

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις κεντρικές και νότιες Φιλιππίνες από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία εθνικών καταστροφών έπειτα από αρκετές ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων…

που σημειώθηκαν και σε γειτονικές χώρες τις νοτιοανατολικής Ασίας.

Η τροπική καταιγίδα Τζανγκμί ανάγκασε περισσότερους από 86.000 κατοίκους των επαρχιών Σουριγκάο ντελ Σουρ, Μποχόλ και Τσεμπού να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προτού εξασθενήσει σε βαρομετρικό χαμηλό.

Ένας ισχυρός τυφώνας στοίχισε αυτό τον μήνα τη ζωή σε 18 ανθρώπους και υποχρέωσε περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους να μεταφερθούν σε καταφύγια σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εκκένωσης περιοχών εν καιρώ ειρήνης, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες και στη Μαλαισία και τη νότια Ταϊλάνδη με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

Στη Μαλαισία, χιλιάδες άτομα υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις χειρότερες πλημμύρες της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με αξιωματούχους, και η κυβέρνηση δέχεται για μία ακόμη φορά επικρίσεις για ολιγωρία.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι τα "εξαιρετικά υψηλά" επίπεδα των υδάτων εμποδίζουν το έργο των διασωστών την ώρα που ο αριθμός των νεκρών στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας ανήλθε σε 21. Στη γειτονική νότια Ταϊλάνδη 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στην Ταϊλάνδη πλημμύρες σημειώθηκαν στις πέντε νότιες επαρχίες Ναραθιουάτ, Γιάλα, Πατανί, Παθαλούνγκ και Σονγκλά και περίπου 10.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη