Βουλγαρία: Σε ήπιο κλίμα διεξάγονται οι πρόωρες εκλογές

Έξι εκατομμύρια οκτακόσιοι εβδομήντα πέντε χιλιάδες Βούλγαροι καλούνται να επιλέξουν σήμερα ανάμεσα σε έξι χιλιάδες υποψήφιους τα 240 μέλη της 43ης Λαϊκής Συνέλευσης της Βουλγαρίας, ανάμεσα στις λίστες δεκαοχτώ κομμάτων…

και εφτά συνασπισμών.

Σε ήπιο κλίμα και χωρίς επεισόδια, πέρα από τα συνήθη παράπονα για απόπειρες «εξαγοράς ψήφου» κυρίως στις συνοικίες των Ρομά, για συνέχιση της προεκλογικής εκστρατείας και διάφορες άλλες (μικρο)παραβάσεις τις εκλογικής νομοθεσίας, πραγματοποιείται η τρίτη, στη σειρά, εκλογική αναμέτρηση μέσα σε δεκαεφτά μήνες.

Το ενδιαφέρον ως προς τις σημερινές πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές εμφανίζεται σχετικά μειωμένο: στο 7,81% ανερχόταν η συμμετοχή σε πανεθνική κλίμακα ως τις 10:00, με το αντίστοιχο ποσοστό να φθάνει το 12% στις προηγούμενες πρόωρες εκλογικές αναμετρήσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΕ).

Σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ κάλεσε τους εκλογείς να συμμετέχουν μαζικά στην αναμέτρηση που έχει κρίσιμη σημασία για το μέλλον της χώρας στα επόμενα χρόνια, όπως δήλωσε.

Η χώρα δεν έχει καιρό για χάσιμο, ενόψει των σοβαρών προβλημάτων της, υπογράμμισε ακόμη ο ρυθμιστής του Πολιτεύματος δεσμευόμενος να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον σχηματισμό της καινούργιας κυβέρνησης το ταχύτερο δυνατόν μετά τις εκλογές.

Με τη λήξη τις εκλογικής διαδικασίας απόψε αναμένεται να γίνουν γνωστά τα πρώτα προγνωστικά για το αποτέλεσμα, με τις δημοσκοπήσεις εξόδου (exit polls) που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από τις βασικές εξειδικευμένες εταιρίες της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη