Εισαγγελέας: Οι έξι νεαροί της ληστείας στο Βελβεντό δεν είναι τρομοκράτες

Την ενοχή των έξι νεαρών ως δραστών του κοινού ποινικού δικαίου και όχι ως τρομοκρατών, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας της έδρας κ. Γρηγόρης Πεπόνης στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των…

γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, η οποία ήρθε υστέρα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με πράξεις που εντάσσονται στις διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Συγκεκριμένα, κατά την κρίση του εισαγγελικού λειτουργού, οι Α. Μπουρζούκος, Α. Ντάλιος, Δ. Πολίτης, Φ. Χαρίσης, Γ. Μιχαηλίδης και Ν. Ρωμανός θα πρέπει να τύχουν και ελαφρυντικών που δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό της μετεφηβικής ηλικίας.

Ο εισαγγελέας έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και στο γεγονός ότι οι νεαροί συμπεριφέρθηκαν καλά σε όσους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμμετείχαν στο περιστατικό, όπως οι πελάτες της Τράπεζας ή ο πολίτης που κράτησαν για λίγη ώρα ως όμηρο, ενώ επιπλέον δεν διακινδύνευσε ανθρώπινη ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον των νεαρών είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με βάση τις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου, ληστεία από κοινού και κατά συρροή, αρπαγή από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της αρχής από άτομα που οπλοφορούν, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη.

Να σημειωθεί, ότι τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που από την πρώτη στιγμή είχαν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την συμμετοχή τους και την δράση της οργάνωσης είχαν αρνηθεί ότι οι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης Βελβεντό υπήρξαν μέλη της.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη