ΔΕΘ: Πρωθυπουργικές εξαγγελίες σε «θυμωμένο» ακροατήριο

Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του συνέτασσαν την ομιλία που θα εκφωνήσει σήμερα το πρωί στους παραγωγικούς φορείς εστιάζοντας στις φοροελαφρύνσεις. Μετά την χθεσινή…

αποδοκιμασία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στην γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος , μετά την «άστοχη» αναφορά του ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας «δίκαιος» φόρος , κτύπησε συναγερμός στο κυβερνητικό επιτελείο ώστε οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για μειώσεις φόρων να διατυπωθούν με μεγαλύτερη αιχμή.

Το σχέδιο φοροελαφρύνσεων περιλαμβάνει μέχρι στιγμής μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ και για τα ξενοίκιαστα ακίνητα, 100 δόσεις για τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία και μονιμοποίηση του χαμηλού ΦΠΑ 13% στην εστίαση.

Πάντως , εν μέσω της μηδενικής ανοχής που επιδεικνύουν στην κυβέρνηση ακόμη και ακροατήρια που στο παρελθόν χαρακτηρίζονταν φιλικά, όπως οι επιμελητηριακοί φορείς,

δεν αποκλείεται τελικά ο κ. Σαμαράς να «πάρει επάνω του» τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 50%, κάτι το οποίο η τρόικα δεν εγκρίνει. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ζητήματα, όπως η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, αναμένεται ο κ. Σαμαράς να τα μεταθέσει για το κοντινό μέλλον.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι χθες

εστάλησαν ανώνυμα mail σε δημοσιογραφικά γραφεία με αποσπάσματα της περυσινής ομιλίας του Πρωθυπουργού στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αυτά επαναλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα εξής: 2013

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια τα της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Πρέπει να πω ότι φέτος είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους. Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν δυσβάστακτους φόρους.

Όμως, αυτό θα είναι μόνο για φέτος. Γιατί μέσα στο 2013, καλούνται όλοι να πληρώσουν υπόλοιπα φόρων από τα τρία τελευταία χρόνια! Κι αυτό τους έχει επιβαρύνει πάρα πολύ…… Δημιουργήσαμε όλες τις δυνατές διευκολύνσεις. Βάλαμε πολλές δόσεις. Αλλά γνωρίζουμε ότι η επιβάρυνση είναι δυσβάστακτη.

Όμως είναι μόνο για φέτος. Να τελειώνουμε! Από την επόμενη χρονιά, θα πληρώνουν όλοι πολύ πιο λογικά ποσά……

Κι όσο πηγαίνουν καλά τα έσοδα και πιάνουμε τους στόχους, τόσο θα μειώνονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις. Στόχος μας είναι και παραμένει: να πληρώνουν όλοι από λίγα και ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Όχι να συνθλίβονται οι αδύναμοι και να ξεφεύγουν πάντα οι ισχυροί

Και να ελαφρύνουμε τελικά την επιβάρυνση της μεσαίας τάξης που είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Και η ραχοκοκαλιά και της κοινωνίας και της δημοκρατίας….»

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη