Χαλκίδα: Ομολόγησαν οι δύο Βούλγαροι την άγρια δολοφονία του 83χρονου

Οι δύο Βούλγαροι, πατέρας και γιος, είναι -τελικά- οι δράστες της ανθρωποκτονίας του 83χρονου στη Χαλκίδα και του τραυματισμού της 94χρονης συγκατοίκου του, ενώ οι δράστες έχουν, ήδη, συλληφθεί και ομολογήσει την πράξη τους….

Να σημειωθεί πως στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται και δύο Έλληνες συνεργοί τους, οι οποίοι, επίσης, συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα, οι δύο Βούλγαροι, οι οποίοι αρχικά προσήχθησαν στο τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας και μετά συνελήφθησαν, περιέγραψαν με λεπτομέρειες τις εγκληματικές πράξεις τους, κίνητρο των οποίων ήταν η ληστεία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της παράβασης του τελωνιακού κώδικα και κατά περίπτωση της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Οι δύο Έλληνες συνεργοί τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ηθική αυτουργία και συνέργεια στις παραπάνω εγκληματικές πράξεις, καθώς επίσης και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του νόμου για τα όπλα και για τα ναρκωτικά.

Όπως προέκυψε, ο ένας από τους δύο, θεωρώντας ότι οι δύο ηλικιωμένοι είχαν στο διαμέρισμά τους μεγάλο χρηματικό ποσό και τιμαλφή, επινόησε και οργάνωσε με τη σύμπραξη και του δεύτερου, το εγκληματικό σχέδιο, την εκτέλεση του οποίου ανέθεσε στους δύο Βουλγάρους.

Να υπενθυμίσουμε πως το βράδυ της Κυριακής, 7 Σεπτεμβρίου, οι δύο δράστες μπήκαν στην πολυκατοικία και κρύφτηκαν. Μόλις ο 83χρονος επέστρεψε στο σπίτι του και ξεκλείδωσε την πόρτα του διαμερίσματος, του επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά ασκώντας σε βάρος του σωματική βία, ενώ τον φίμωσαν και τον έδεσαν, με αποτέλεσμα να επέλθει ο βίαιος θάνατός του από ασφυξία. Η παρουσία των δραστών έγινε αντιληπτή από την 94χρονη, με αποτέλεσμα ένας από τους δράστες να της επιτεθεί, χτυπώντας την σε διάφορα σημεία του σώματός της και να τη φιμώσει. Στη συνέχεια, οι δράστες ερεύνησαν τους χώρους του διαμερίσματος και αφού βρήκαν και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό περίπου 350 ευρώ διέφυγαν με τους δύο συνεργούς τους, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των εγκληματικών πράξεων επιτηρούσαν εξωτερικά τον χώρο της πολυκατοικίας, εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη