Άλλα 23 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς

Άλλα 23 εκατ. ευρώ θα διατεθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, για την κάλυψη των πρόσθετων θέσεων, που θα δηλώσουν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του…

υπουργείου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης των παιδιών ωφελουμένων οικογενειών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, «διαπιστώθηκε ότι από τους πόρους που είχαν διατεθεί μετά τη σύσκεψη της 12/08/2014, παραμένει αδιάθετο από τους εθνικούς πόρους το ποσό των 23 εκατ. ευρώ περίπου, εκ του συνολικού ποσού των 200 εκατ. ευρώ».

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, σε συνεννόηση που έγινε μεταξύ του υφυπουργού Ανάπτυξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του υφυπουργού Εσωτερικών, Γ. Ντόλιου, και των υφυπουργών Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου και Γ. Πλακιωτάκη, αποφασίστηκε να διατεθεί το ποσό αυτό, των 23.000.000 ευρώ, με απόλυτη τήρηση της προτεραιότητας, για κάλυψη των πρόσθετων θέσεων, που θα δηλώσουν οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Με τον τρόπο αυτό, αναμένεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει, καθώς, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, περίπου 22.000 παιδιά δεν μπορούν να φιλοξενηθούν σε παδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη