Οι 10 καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού 2014 National Geographic Traveler! Η τέχνη της φωτογραφίας στα καλύτερα της !!!

Η National Geographic ανακοίνωσε πρόσφατα τη νικήτρια φωτογραφία του Διαγωνισμού Ταξιδευτικής Φωτογραφίας για το 2014. Ανάμεσα σε 18,000 συμμετοχές, η φωτογραφία ενός μαινόμενου ανεμοστρόβιλου, τραβηγμένη από τον Marko Korošec από τη Sezana (Σλοβενία), κέρδισε τις θετικότερες εντυπώσεις, αλλά και μια εξόρμηση 8 ημερών στην Αλάσκα για 2 άτομα.

Ο νικητής ονόμασε τη φωτογραφία του “Ημέρα Ανεξαρτησίας” αφού η δίνη που στέκει απειλητική πάνω από τον αυτοκινητόδρομο σαν …διαστημόπλοιο, του θύμισε την ταινία του 1996. Συμπληρώνει πως τον συγκίνησε αυτή η μαγευτική “κατασκευή” της φύσης και του υπενθύμισε πόσο μικρός και ασήμαντος νιώθει ο άνθρωπος μπροστά στα φυσικά φαινόμενα.

Στη δεύτερη θέση, η Πολωνή φωτογράφος Agnieszka Traczewska, από την Πολωνία, ονόμασε τη φωτογραφία της, “Πρώτη φορά.”. Το βραβείο για τη δεύτερη θέση προβλέπει ένα ταξίδι στη Santa Fe του Νέου Μεξικό.

Η φωτογραφία “Δύτης στο Μαγικό Βασίλειο” του Marc Henauer από τη Geneva, Ελβετία, κέρδισε την τρίτη θέση στο διαγωνισμό και μαζί μια κρουαζιέρα 6 ημερών στο Maine, με ένα τεράστιο ιστιοφόρο.

Άλλοι 7 διαγωνιζόμενοι κέρδισαν την επαγγελματική εκτύπωση και επεξεργασία της φωτογραφίας τους, ένα πιστοποιητικό Φωτογραφίας και μαθήματα με αντικείμενο την Ταξιδιωτική Φωτογραφία μέσω DVD της National Geographic.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν: Ταξιδιωτικά πορτρέτα, Υπαίθριες σκηνές, Αίσθηση του χώρου και Αυθόρμητες στιγμές. Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε σε δύο γύρους με βασικά κριτήρια τη δημιουργικότητα και τη φωτογραφική ποιότητα. Αρκετοί από τους κριτές θα παραθέσουν συνέντευξη στον αέρα μέσω google, στις 4 Αυγούστου, σχετικά με τα παρασκήνια του διαγωνισμού, ενώ μερικοί από τους νικητές θα συμμετέχουν με ερωτήσεις και απόψεις τους περί φωτογραφίας.

1. Ημέρα Ανεξαρτησίας

Marko Korošec Εν ώρα καταιγίδας και ενώ ήμουν σε αναζήτηση περιπέτειας στην Κοιλάδα των Τυφώνων των ΗΠΑ, κοίταξα στον ουρανό και εντόπισα ένα σωρό σύννεφα τα οποία ήταν σαν να είχαν στηθεί για να τα φωτογραφήσω. Αυτή τη φωτογραφία την τράβηξα ενώ πλησιάζαμε τον πυρήνα της καταιγίδας στο Julesburg, στο Colorado στις 28 Μαΐου 2013. Τα δελτία καιρού ειδοποιούσαν και για τυφώνες, αλλά παρά τις δίνες στον ουρανό, όπως αυτήν εδώ, η καταιγίδα δεν ξεπέρασε τα λογικά όρια, τελικά.”

2. Πρώτη φορά

Agnieszka Traczewska Στην περιοχή Mea Shearim της Ιερουσαλήμ, με κατοίκους χριστιανούς ορθόδοξους: Οι νιόπαντροι Aaron και Rivkeh μένουν μόνοι τους για πρώτη φορά μετά τη γαμήλια τελετή. Ο γάμος τους κανονίστηκε από τις οικογένειες και των δύο. Η δεκαοχτάχρονη νύφη και ο συνομήλικός της γαμπρός συναντήθηκαν μόνο μια φορά πριν τον γάμο κι από εκείνη την ημέρα τους απαγορευόταν να βρεθούν ή να μιλήσουν μέχρι να γίνει ο γάμος.

3. Δύτης στο Μαγικό Βασίλειο

Marc Henauer Η πράσινη λίμνη βρίσκεται στο Tragöss της Αυστρίας. Την άνοιξη όταν το χιόνι λιώσει, η στάθμη του νερού ανεβαίνει 10 μέτρα για μερικές εβδομάδες, καλύπτοντας τον ποδηλατόδρομο και τα δέντρα που βρίσκονται κοντά στην όχθη. Το αποτέλεσμα είναι τόσο μαγικό όσο φαίνεται στη φωτογραφία που απέσπασε το τρίτο βραβείο.

4. Το τέλος του κόσμου

Sean Hacker Teper Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε μια κούνια στο Banos του Ecuador, αποθανατίζοντας έναν άντρα που αιωρείται, καθώς παρατηρεί το ηφαίστειο Mt. Tungurahua να εκρήγνυται. Η έκρηξη έγινε το Φεβρουάριο του 2014 και αμέσως μετά τη φωτογραφία έπρεπε να εγκαταλείψουμε την περιοχή λόγω του νέφους ηφαιστειακής στάχτης.”

5. Μια μικρή ομιχλώδης πόλη

Duowen Chen Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε το μεσημέρι της 25.12.2013, από το κάστρο που βρίσκεται στην άκρη της όμορφης πόλης. Από εκείνο το σημείο το θέαμα της ιστορικής και γραφικής περιοχής ήταν πανέμορφο. Η ομίχλη μάλιστα ενέτεινε αυτό το μυσταγωγικό συναίσθημα και την πνοή μυστηρίου που καλύπτει τον τόπο. Τόπος: Český Krumlov, Νότια Βοημία, Δημοκρατία της Τσεχίας.

6. Το δικαίωμα ανάπαυσης στη Σαχάρα

Evan Cole Στην παραπάνω φωτογραφία απεικονίζεται ο ξεναγός Moussa Macher, στη διάρκεια της ταξιδιωτικής εξόρμησης του διαγωνιζόμενου στον αμμόλοφο Tin-Merzouga, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος αμμόλοφος της ερήμου Σαχάρα, στη Νότια Αλγερία. Ο Moussa ανέβηκε πρώτος στην κορυφή και ξεκουράστηκε εκεί, ενώ περίμενε τους υπόλοιπους για 45 λεπτά. Η κατάβαση ήταν πολύ ευκολότερη, διάρκειας μόλις 10 λεπτών. Βοήθησε λίγο και το κατρακύλημα, συμπληρώνει ο διαγωνιζόμενος. Η περιοχή είναι διάσημη για την κόκκινη άμμο της, αλλά και τα βράχια με τις χαραγμένες ζωγραφιές ζώων, όπως ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις και ρινόκερους που ζούσαν εκεί πριν το κλίμα γίνει τόσο ξηρό.

7. Θεϊκή μεταμόρφωση

Mahesh Balasubramanian Στη διάρκεια του φεστιβάλ Mayana Soora Thiruvizha που πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο στο χωριό Kaveripattinam, μια ημέρα μετά την μεγάλη νύχτα του Shiva, τραβήχτηκε και αυτή η φωτογραφία. Η γιορτή αυτή είναι αφιερωμένη στον Angalamman, έναν φύλακα των θεών που λατρεύεται στη Νότια Ινδία.

8.Κυρίες στην αναμονή

Susie Stern Καθώς εξερευνούσα την αγορά Burough του Λονδίνου, προς μεγάλη μου ευχαρίστηση και έκπληξη βρέθηκα μπροστά σε 4 αξιαγάπητες νεαρές, ντυμένες με άσπρα vintage φορέματα που έτρωγαν παγωτό. Δεν είναι νύφες, αλλά παράνυφοι. Και φαίνεται να το απολαμβάνουν!”

9. Ώρες χαλάρωσης του Khotso στο Devil’s Knuckles

Byron Inggs Όταν φτάσαμε στο Eξοχικό του Jonathan, τα άλογά μας έδειχναν τρισευτυχισμένα που θα τους δινόταν η ευκαιρία να ξεκουραστούν. Η περιοχή ονομάζεται ”Αρθρώσεις του Διαβόλου”(The Devil’s Knuckle) και ο απογευματινός ήλιος έπλαθε ένα θέαμα στο οποίο ήταν δύσκολο να αντισταθώ. Ήταν το τέλος ενός κουραστικού ταξιδιού 3 ημερών πάνω στα άλογά μας, περνώντας μέσα από το Bushman’s Nek με κατεύθυνση προς το Εθνικό Πάρκο Lesothos’ Sehlabathebe.”

10. Πηγή φωτός

Marcelo Castro Ένας νεαρός μοναχός βρήκε το ιδανικό σημείο για να διαβάσει το βιβλίο του μέσα στην παγόδα. Τοποθεσία: Old Bagan, Burma.

διαφορετικό

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη