«Κλειδί για την ευρωπαϊκή πορεία οι μεταρρυθμίσεις»

Το Κόσοβο παραμένει σημαντικό ζήτημα για τη Γερμανία, αλλά η περιφερειακή σταθερότητα και οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κάνοντας…

έναν απολογισμό της πρόσφατης συνάντησης που είχε στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Prva, ο Σέρβος πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Γερμανίδα καγκελάριος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνάντησης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η Γερμανίδα δεν επιθυμεί μη λειτουργούσες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά χώρες που έχουν αναπτύξει ανταγωνιστικότητα στο οικονομικό πεδίο καθώς και σαφείς νόμιμες προϋποθέσεις για όλες τις εταιρείες" επεσήμανε ο κ. Βούτσιτς.

Τα παραπάνω, όπως τόνισε, είναι αυτά που ενδιαφέρουν περισσότερο την κ. Μέρκελ, μαζί με τις συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινας και την προάσπιση της περιφερειακής σταθερότητας.

Ο κ. Βούτσιτς ανέφερε ακόμη πως είχε συναντήσεις και με γερμανικές εταιρείες στο Βερολίνο προκειμένου να εντοπίσει τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζει μια επιχείρηση κατά τη δραστηριοποίησή της στη Σερβία.

Via

..
             -->
Νεότερη Παλαιότερη