Καταγγελίες: Πώς κλέβουν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ με το πλαφόν στις ιατρικές επισκέψεις

Αντιμέτωπος με συμπεριφορές γιατρών που ξενίζουν σε καιρό κρίσης, βρίσκεται για μια ακόμη φορά ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος έχει δεχθεί καταγγελίες ότι συμβεβλημένοι γιατροί δηλώνουν τις πρώτες ημέρες του μήνα ότι έχουν συμπληρώσει…

το πλαφόν των επισκέψεων και στη συνέχεια ζητούν από τους ασφαλισμένους να καταβάλουν οι ίδιοι το αντίτιμο της επίσκεψης.

Όπως είναι γνωστό οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν 300 επισκέψεις τον μήνα (μέχρι τις 30 Ιουνίου) και το αντίτιμο αυτών των επισκέψεων καταβάλλεται από τον Οργανισμό. Από τον εκτεταμένο έλεγχο του ΕΟΠΥΥ προέκυψε ότι 128 συμβεβλημένοι γιατροί μέσα στις τέσσερις πρώτες ημέρες του Ιουνίου είχαν από 250 ως 300 επισκέψεις, ενώ 16 καταχώρησαν επισκέψεις την 1η Ιουνίου, η οποία ήταν Κυριακή, και μάλιστα ένας συμβεβλημένος ιατρός πραγματοποίησε μέσα σε αυτή την ημέρα 170 επισκέψεις.

Ενδεικτικά, επίσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, «τη δεύτερη ημέρα του Ιουνίου, πρώτη εργάσιμη ημέρα του μήνα, ένας συμβεβλημένος ιατρός δήλωσε ότι είχε ήδη πραγματοποιήσει 233 επισκέψεις, μέσα στις πρώτες δύο ημέρες του μήνα, ένας άλλος καταχώρησε 151 επισκέψεις σε μία ημέρα, ενώ συνολικά 48 ιατροί πραγματοποίησαν από 100 ως 150 επισκέψεις μέσα σε μία ημέρα».

Η τακτική κάποιων συμβεβλημένων γιατρών να κλείνουν με κάθε τρόπο το πλαφόν των επισκέψεων τις πρώτες ημέρες του μήνα, έχει ως στόχο να εξαναγκάζονται οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν τους συγκεκριμένους γατρούς από την τσέπη τους, τονίζει ο ΕΟΠΥΥ και καλεί αυτούς τους 128 γιατρούς να δώσουν εξηγήσεις για τα φαινόμενα αυτά. «Ο έλεγχος των 128 συμβεβλημένων γιατρών σε σύνολο 5.500 δεν αποτελεί δίωξη των γιατρών, καθώς αφορά σε πολύ λίγους που ακολουθούν τέτοιες τακτικές, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβεβλημένων ιατρών που λειτουργεί με συνέπεια προς όφελος των ασφαλισμένων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ και προστίθεται:

Οι δηλώσεις που κάνουν λόγο για ανελέητο διωγμό των ιατρών, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αντίθετα, δημιουργούν το κλίμα για παρεμπόδιση των αναγκαίων ελέγχων του ΕΟΠΥΥ και ενθαρρύνουν τους λίγους που προχωρούν σε τέτοιες πρακτικές. Ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει τους ελέγχους για την προστασία των ασφαλισμένων του Οργανισμού, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ιατρών- συνεργατών του, που εκτίθενται από την παραβατικότητα των λίγων».

Via

..
             -->
Νεότερη Παλαιότερη