Αφράτα τσουρέκια

Ενθουσιάστε φίλους και συγγενείς

Αφράτα, μαλακά & μυρωδάτα τσουρεκάκια για όλες τις ώρες και

φυσικά, το Πάσχα! Ενθουσιάστε φίλους και συγγενείς με αυτή την συνταγή! Υλικά: 2 κιλά αλεύρι σκληρό

6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

160 γρ. βούτυρο λιωμένο

3 φακελάκια ξερή μαγιά

1/2 λίτρο ζεστό γάλα (πλήρες)

1 φακελάκι αλεσμένο μαχλέπι

το ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 φακελάκι κοπανισμένη μαστίχα

500γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη

κροκάδι αραιωμένο με νερό για το άλειμμα

σουσάμι Εκτέλεση: Σε λεκάνη χτυπήστε τα αβγά με την άχνη για 3 λεπτά

Στο ζεσταμένο γάλα λιώστε τη μαγιά & προσθέστε το στη λεκάνη

Ρίχνετε και το λιωμένο βούτυρο

Προσθέστε και τα αρώματα (μαχλέπι, ξύσμα, μαστίχα)

Στο τέλος ρίξτε και το αλεύρι λίγο λίγο "παιδεύοντας" τη ζύμη με το χέρι για να απορροφήσει το αλεύρι

Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα μες στη λεκάνη και σκεπάστε με πετσέτα ή κουβέρτα

Αφήστε τη μες στο φούρνο που έχετε ανάψει στους 30 βαθμούς για 2ώρες περίπου

Πλάστε τσουρεκάκια ατομικά σε σχέδιο κρουασάν, σαλίγκαρο κ.λπ. ή πλεξίδες

Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί, ξανασκεπάστε τα και αφήστε πάλι στο ζεστό φούρνο (30 βαθμοί)για 1 ώρα ακόμη

Αλείψτε τα με αραιωμένο κροκάδι και πασπαλίστε με σουσάμι αν θέλετε

Ψήστε τα τσουρέκια στους 180 βαθμούς 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν Tip Όλα

τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ακόμη και τα αβγά.Το

γάλα δεν πρέπει να κάψει. Μην ζυμώσετε τη ζύμη γιατί τα τσουρέκια θα

σκληρύνουν,απλά με το χέρι την παιδεύουμε γύρω γύρω.Διατηρούνται λίγες

μέρες εκτός κατάψυξης τυλιγμένα με μεμβράνη, κλεισμένα σε

σακούλα.Διατηρούνται φρέσκα και στην κατάψυξη για καιρό.

Via

..
             -->
Νεότερη Παλαιότερη