ΤΕΛΕΙΟ: 6 άγνωστες χρήσεις για τα… τσόφλια των αβγών!

Τα αβγά έχουν μεγάλη διατροφική αξία και οι περισσότεροι από εμάς τα καταναλώνουμε με μανία. Δεν έχει σημασία αν τα προτιμάμε μελάτα, τηγανητά ή ομελέτα; Το ζητούμενο εδώ είναι άλλο: Τα τσόφλια!... Αυτό το απίστευτο εξωτερικό περίβλημα των αβγών δεν είναι για τα σκουπίδια, αφού μπορούμε εύκολα και απλά να το ανακυκλώσουμε με διάφορους τρόπους. Από τον κήπο μέχρι τον καφέ φίλτρου, όλο και κάτι θα βρούμε να κάνουνμε με τα τσόφλια…



1. Λίπασμα για τα φυτάΤο ξέρατε ότι τα τσόφλια των αβγών αποτελούνται κατά κύριο λόγο από ανθρακικό ασβέστιο (98% για την ακρίβεια), καθώς και από άλλες θρεπτικές ουσίες για τα φυτά; Απλώς συλλέξτε τα τσόφλια, πλύντε τα καλά, αφαιρέστε τη μεμβράνη που υπάρχει στο εσωτερικό τους και σπάστε τα σε μικρά κομμάτια. Ρίξτε τα στις γλάστρες ή αναμίξτε τα με το χώμα των φυτών σας. Πολύ σύντομα τα φυτά θα σας ευγνωμονούν και αυτό θα φαίνεται!

2. Πιο νόστιμος καφέςΤοποθετήστε στην καφετιέρα σας το φίλτρο, ρίξτε τον καφέ σας και πάνω-πάνω, βάλτε μερικά κομμάτια από τσόφλια αβγών. Ο καφές σας θα γίνει πιο γευστικός καθώς τα τσόφλια έχουν την ιδιότητα να απορροφούν την πικρίλα του καφέ. Επιπλέον, αν θέλετε να καθαρίσετε την κούπα του καφέ σας, μην ανησυχείτε καθόλου. Γεμίστε τη με ζεστό νερό μέχρι επάνω και ρίξτε μέσα μερικά τσόφλια. Αφήστε τη όλη νύχτα και το πρωί τα τσόφλια θα έχουν “τραβήξει” όλους τους λεκέδες από το εσωτερικό του φλιτζανιού.

3. Νέοι σπόροιΠρόκειται για το ιδανικό γλαστράκι για τους νέους σπόρους σας, αρκεί να έχετε πρωτίστως σπάσει το αβγό σας στα δύο για να είναι τα τσόφλια σας λίγο μεγάλα. Γεμίστε τα με χώμα και προσθέστε στο καθένα έναν με δύο το πολύ σπόρους. Όταν φυτρώσουν, φυτέψτε το φυτό σας στη γλάστρα χωρίς να αφαιρέσετε το τσόφλι διότι με τον καιρό θα διαβρωθεί, ενώ παράλληλα θα θρέφει διαρκώς τα φυτά σας με ασβέστιο.

4. Σπιτικές… κιμωλίεςΓνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια των αβγών για να παρασκευάσετε μόνοι σας στο σπίτι πολύχρωμες κιμωλίες. Θα χρειαστείτε περίπου τα τσόφλια από 5 αβγά, 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού πολύ ζεστό νερό και χρωστικές τροφίμων (για χρωματιστές κιμωλίες). Τρίβετε καλά τα τσόφλια, μέχρι να γίνουν σκόνη, και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας το χρώμα της αρεσκείας σας. Τοποθετείτε το μείγμα σε θήκες και αφήνετε 3 μέρες να στεγνώσει καλά. Δώστε τες στα παιδιά σας και… καλή διασκέδαση!

5. Διώξτε μακριά τους γυμνοσάλιαγκεςΚαλοκαιράκι έρχεται και τα σαλιγκάρια έχουν την τιμητική τους! Αν δεν θέλετε να τα βλέπετε στον κήπο σας, κανένα πρόβλημα. Ρίξτε μερικά τσόφλια αβγών ολόγυρα, και ξεχάστε τα σαλιγκάρια για πολύ καιρό, αφού θα μεταναστεύσουν στις αυλές όσων απεχθάνονται τα… αβγά.

6. Design βαζάκια για λουλούδιαΤην επόμενη φορά που θα κάνετε ομελέτα, διαλέξτε τα μεγαλύτερα αβγά που έχετε στο ψυγείο. Σπάστε τα προσεκτικά, έτσι ώστε το κάτω μέρος να είναι μεγαλύτερο. Πλύντε τα προσεκτικά μέσα έξω και τοποθετήστε τα σε αβγουλιέρες. Ζητήστε από τα παιδιά σας να κόψουν μικρά λουλουδάκια και βέλτε τα μέσα στα τσόφλια, γεμίζοντας μέχρι επάνω με νερό. Η συνέχεια εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη δική σας διακοσμητική… διάθεση!

Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη