Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6

Ένα πραγματικά νόστιμο και λαχταριστό κοτόπουλο με άρωμα Μεσογείου.

Υλικά

8

μπουτάκια ή 4 μπουτάκια και τα καπάκια κοτόπουλου 1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες 450 γρ. ώριμες ντομάτες χονδροκομένες [ή αντίστοιχα ντοματάκια κονκασέ] 1 κ.σ. ντοματοπελτές + 1/2 κ.γ. ζάχαρη 2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης ή μια μεγάλη κόκκινη κομμένη σε ροδέλλες 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε ροδελίτσες 1 κ.γ. κόλιανδρος σκόνη 1/4 κ.γ. κύμινο σκόνη 1 κύβο κνόρ κοτόπουλου ρίγανη ή θυμάρι ελιές μαύρες ή πράσινες αλάτι – πιπέρι ελαιόλαδο Εκτέλεση

Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο απ” όλες τις πλευρές.

Βγάζετε το κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και τις πιπεριές.

Προσθέτετε το σκόρδο τις ντομάτες, το ντοματοχυμό διαλυμένο σε 1/2 φλ. νερό με τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά τα μπαχαρικά αλατοπιπερώνεται και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 20-30΄.

Εναλλακτικά ή βάζετε και το κοτόπουλο στη σάλτσα την οποία πλέον θα έχετε φτιάξει σε κατσαρόλα ή μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ταψί, ή σε πυρίμαχο ή σε πυρέξ το περιχύνετε με τη σάλτσα λίγο νερό και το ψήνετε.

5΄πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέστε τις ελιές και προαιρετικά τριμμένο με το χέρι τυρί φέτα.

Συνοδέψτε το με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.

sintayes

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: