Θεσσαλονίκη: Μωβ οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας

Θεσσαλονίκη: Η Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Δευτέρα πριν τις 14 Φεβρουαρίου

Σε μωβ χρώμα, χαρακτηριστικό της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την επιληψία, θα φωταγωγηθεί απόψε το εμβληματικό γλυπτό «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου, στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Επιληψίας.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου συμμετέχει στην πανελλήνια δράση για την Επιληψία με σύνθημα «Φωτίζοντας τη σκοτεινή πλευρά!», μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.).

Στόχος μέσα από αυτή την πρωτοβουλία είναι να σταλούν μηνύματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καταπολέμησης και εξάλειψης των διακρίσεων και του στιγματισμού. Σημαντική είναι και η συμβολή των πολιτών για την επιτυχία της δράσης. Μέσω κοινωνικών δικτύων και χρησιμοποιώντας το hashtag #greeceforepilepsy οι πολίτες μπορούν στείλουν το δικό τους μήνυμα, κοινοποιώντας τη δική τους ιστορία ή φωτογραφία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Δευτέρα πριν τις 14 Φεβρουαρίου και η επιληψία επηρεάζει το περίπου 0,8% του γενικού πληθυσμού. Πάνω από 65 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επιληψία παγκοσμίως και περίπου έξι εκατομμύρια στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα περίπου 86.700 άτομα έχουν επιληψία, εκ των οποίων 23.000 παιδιά ηλικίας μικρότερης των 15 χρόνων.

Πηγή

...
Νεότερη Παλαιότερη