Συνέλευση της αναπτυξιακής εταιρείας ‘Τριχωνίδα’


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 08/02/2023 στο συνεδριακό χώρο του Imperial Hotel η έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε.
Το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 90%, γεγονός που αποδεικνύει το σημαντικό ενδιαφέρον των μετόχων προκειμένου να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τις προοπτικές ανάπτυξης των περιοχών τους μέσω της εταιρείας στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κος Γ. Παπαναστασίου με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε., έκανε μια αναδρομή στα σημαντικά έργα και δράσεις που υλοποιεί σήμερα η εταιρεία.
Όπως ανέφερε, πρόκειται για συνολικά 70 επενδυτικά σχέδια σε όλα τα μέτρα και τις δράσεις του τοπικού προγράμματος Leader, συνολικού προϋπολογισμού 20.000.000,00 € και δημόσιας δαπάνης 10.000.000,00 €.

Τόνισε επίσης, την εξασφάλιση υπερδέσμευσης επιπλέον πόρων, διπλασιάζοντας την αρχική κατανομή του Τοπικού Προγράμματος, υλοποιώντας έτσι η ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εξασφάλιση υπερδέσμευσης, τον προηγούμενο μήνα, επιπλέον πόρων 1.000.000,00€, ποσό που θα διατεθεί για μικρά δημόσια έργα.
Τέλος, ο κος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στη διεκδίκηση νέων πόρων από το νέο πρόγραμμα ΤΑΠΤοΚ/LEADER της νέας προγραμματικής περιόδου, που αυτό το διάστημα η ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. σχεδιάζει.
Έχει είδη καθοριστεί η περιοχή παρέμβασης του προγράμματος, καθώς και η σύνθεση της Επιτροπής Διαχείρισης (ΕΔΠ) στην οποία συμμετέχουν όλοι οι σημαντικοί παραγωγικοί, κοινωνικοί και συλλογικοί φορείς της περιοχής.

Σημαντική επίσης πρωτοβουλία ανέλαβε ο κος Παπαναστασίου με τους προέδρους των 3 άλλων αναπτυξιακών της Περιφέρειας, καθώς και με τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη, εξασφαλίζοντας την πρόβλεψη τοπικών προγραμμάτων ΤΑΠΤΟΚ για τις 4 αναπτυξιακές εταιρείες, με χρηματοδότηση από το Νέο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα επιπλέον πόρους για την περιοχή.
Κατόπιν ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κος Χάρης Καφρίτσας, παρουσίασε στους μετόχους την εξέλιξη και την πορεία των έργων που υλοποιούνται από την ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. και ανέλυσε τους στόχους και τη στρατηγική του νέου προγράμματος ΤΑΠΤοΚ/LEADER που η εταιρεία σχεδιάζει για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Η γενική συνέλευση έκλεισε με ομόφωνη απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέχρι του ποσού των 70.000,00€, ενδυναμώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την εταιρική της σχέση, ενισχύοντας επίσης την κεφαλαιακή της επάρκεια, εν όψη της νέας περιόδου και της διεκδίκησης νέων πόρων για τους μετόχους και τους κατοίκους της περιοχής.
Στη Γ.Σ. προέδρευσε ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας κος Βασίλης Φωτάκης, (Αντιδήμαρχος Αγρινίου), με γραμματέα τον κο Νίκο Κωστακόπουλο, μέλος του ΔΣ της εταιρείας (Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου).

Στη ΓΣ παρευρέθηκαν επίσης, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κος Γ. Κατσούλας(Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ), ο Αντιδήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κος Κων/νος Τσάκαλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Παν. Τσιχριτζής, εκπρόσωπος της Ε.Α.Σ. Αγρινίου ο Αντιπρόεδρος κος Ιωαν. Καλλίμορφος, εκπρόσωπος της Ε.Α.Σ. Ξηρομέρου ο Πρόεδρος κος Κων/νος Λαϊνάς, εκπρόσωπος της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. o κος Ερωτ. Γαλούνης (Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου) και ο κος Σπύρος Φλώρος μέλος του ΔΣ της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ (Αντιδήμαρχος Αγρινίου).
Κοινός στόχος των μετόχων, όπως εκφράστηκε στη Γ.Σ., είναι η στήριξη της εταιρείας και η ενίσχυση της κοινής δράσης για την περιοχή.

πηγη

...
Νεότερη Παλαιότερη