Ιαπωνία: Σφοδρές χιονοπτώσεις παραλύουν τις μεταφορές στο Τόκιο

Ιαπωνία: Προειδοποίηση για σφοδρή χιονόπτωση εκδόθηκε για το κέντρο του Τόκιο από την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία, με την

κακοκαιρία να προκαλεί αναστάτωση στις συγκοινωνίες και τις μεταφορές.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε την προειδοποίηση για τις 23 περιφέρειες του Τόκιο, επισημαίνοντας ότι αργότερα σήμερα το χιόνι μπορεί να μετατραπεί σε χιονόνερο και μετά σε βροχή, καθιστώντας εν δυνάμει επικίνδυνες τις συνθήκες οδήγησης κατά τις βραδινές ώρες αιχμής, αν το νερό παγώσει στους δρόμους.

Εξαιτίας των χιονοπτώσεων, η αεροπορική εταιρεία Japanese Airlines ακύρωσε συνολικά 57 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα προς και από το αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο, ενώ η All Nippon Airways ματαίωσε επίσης αριθμό εσωτερικών πτήσεών της

Στο μεταξύ, η σιδηροδρομική εταιρεία East Japan Railway ανακοίνωσε πως από απόψε θα αναστείλει όλα τα δρομολόγια του τρένου υψηλής ταχύτητας Yamagata Shinkansen. Άλλες σιδηροδρομικές υπηρεσίες στην ανατολική Ιαπωνία μπορεί να καταγράψουν καθυστερήσεις ή και να ματαιωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, το μέτωπο ψυχρού αέρα σε συνδυασμό με το χαμηλό βαρομετρικό προκάλεσαν τις χιονοπτώσεις από σήμερα το πρωί στην περιφέρεια Κάντο-Κοσίν στην ανατολική και την κεντρική Ιαπωνία, ενώ επηρεάζονται επίσης οι 23 περιφέρειες του Τόκιο.

Η προειδοποίηση για χιονοπτώσεις μπορεί να επεκταθεί σε ευρύτερο τμήμα των ανατολικών περιοχών της χώρας, αν συνεχιστεί η αστάθεια των βαρομετρικών συστημάτων για περισσότερο από το αναμενόμενο ή οι θερμοκρασίες στο έδαφος πέσουν περισσότερο με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί χιόνι.

Μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου, τοπική ώρα, 5 εκατοστά χιόνι ενδέχεται να πέσουν στο κέντρο του Τόκιο, ενώ στις γύρω περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο το ύψος του χιονιού μπορεί να φθάσει τα 40 εκατοστά, ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ ...
Νεότερη Παλαιότερη