Ενδοοικογενειακή βία: Στο εδώλιο για τη φρικτή κακοποίηση γυναίκας

Ηράκλειο: Η ενδοοικογενειακή βία έστειλε τη γυναίκα στο νοσοκομείο 

Η ενδοοικογενειακή βία που υπέστη γυναίκα στο Ηράκλειο Κρήτης σόκαρε ακόμα και τους αστυνομικούς που κλήθηκαν να επέμβουν. Η 57χρονη γυναίκα βρέθηκε μέσα στο σπίτι της γυμνή, γεμάτη σημάδια από τα άγρια γρονθοκοπήματα του συζύγου της, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αν και ο ίδιος αρνείται τα πάντα, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί σε βάρος του, τον έχουν βάλει ουσιαστικά με την πλάτη στον τοίχο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretalive.gr. Οι περιγραφές τόσο των αστυνομικών, όσο και των διασωστών του ΕΚΑΒ που είδαν με τα μάτια τους, τις εικόνες, είναι ανατριχιαστικές.

Ο 63χρονος θα δικαστεί την Τρίτη (10/01) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου με κύρια κατηγορία αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της 57χρονης συζύγου του.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η γυναίκα φέρεται να ζούσε χρόνια μαρτυρίου δίπλα στον άνδρα της, ο οποίος ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες. Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας τον Μάρτιο του 2022 και η ιστορία της 57χρονης είχε συγκλονίσει τους αστυνομικούς του Α.Τ. Φαιστού που έσπευσαν άμεσα μαζί με τους διασώστες του ΕΚΑΒ στο σπίτι του ζευγαριού και ήρθαν αντιμέτωποι με το σοκαριστικό θέαμα.

Η γυναίκα ήταν γυμνή και χτυπημένη

Η γυναίκα ήταν γυμνή, βρεγμένη και όλο το σώμα της, κυρίως το πρόσωπο, ήταν πληγωμένο από χτυπήματα. Το δέρμα της είχε «ποτίσει» από την έντονη μυρωδιά υγραερίου. Στο δωμάτιο υπήρχε μία σόμπα υγραερίου που δεν άναβε, ωστόσο η φιάλη ήταν ανοιχτή.

Αστυνομικοί εντόπισαν τον 63χρονο να κάθεται σε διπλανό δωμάτιο του σπιτιού. Τον πήραν όπως ήταν, με το φανελάκι και τις παντόφλες, και τον μετέφεραν στο Τμήμα. Να σημειωθεί ότι η γυναίκα φρόντιζε έναν γέροντα στο χωριό, όμως είχε να πάει στη δουλειά 4-5 μέρες, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια σχετική ενημέρωση για την απουσία της.

Ακόμα, επί τρεις ημέρες, μέλος της οικογένειας προσπαθούσε μάταια να συνομιλήσει τηλεφωνικά με την 57χρονη. Έτσι ενεργοποιήθηκε η γραμμή έκτακτης ανάγκης 112, κίνηση που αποδείχτηκε σωτήρια για τη γυναίκα.

Το περιεχόμενο της κατάθεσης που είχε δώσει η 57χρονη μέσα στο νοσοκομείο, μόλις συνήλθε, ήταν πραγματικά σοκαριστικό. Σε βάρος του 63χρονου είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για σκοπούμενη πρόκληση σωματικής βλάβης με μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου και σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία, κατ’ εξακολούθηση.

Είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και παραμένει στη φυλακή μέχρι και σήμερα οπότε και περιμένει να δικαστεί.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη