Εξιχνίαση εγκληματικής οργάνωσης – «μαμούθ» από την ασφάλεια Ήλιδας

Στην εξιχνίαση εγκληματικής οργάνωσης –που ωστόσο ερευνάται αν λειτουργούσε εξολοκλήρου ή τμηματικά σε διαφορετικές ομάδες– και στην

ταυτοποίηση συνολικά 60 ατόμων που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ηλεκτρονικών απατών και ήταν υπεύθυνοι για δύο απάτες «μαμούθ» συνολικής λείας 280.000 ευρώ, προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης με υπολογιστή και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η οποία και θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Το 2022 αν μη τι άλλο ήταν μια χρονιά κατά την οποία διαπράχθηκαν αρκετές απάτες στην Ηλεία και ιδιαίτερα στον Κάμπο, όπως μεταδίδει η patrisnews.gr, τηλεφωνικές και διαδικτυακές, με τους θρασύτατους δράστες των συγκεκριμένων δύο απατών να χρησιμοποιούν συγκεκριμένη μέθοδο προκειμένου να πάρουν παράνομα τις «οικονομίες μιας ζωής» των θυμάτων τους. Το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας ωστόσο, με υπομονή και οργανωμένες έρευνες κατάφερε να φτάσει στην εξιχνίαση των συγκεκριμένων περιπτώσεων ηλεκτρονικής απάτης.

Η πρώτη περίπτωση

Η πρώτη περίπτωση απάτης αφορά επιχείρηση που έχει ως αντικείμενό της το αυτοκίνητο, από την οποία κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 126.000 ευρώ. Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν 28 δράστες, τους οποίους βαραίνουν οι παραπάνω κατηγορίες.

Η δεύτερη περίπτωση

Για τη δεύτερη περίπτωση απάτης, πρόκειται για εταιρεία συσκευασίας και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων που εδρεύει στον Κάμπο από την οποία οι δράστες είχαν καταφέρει να αποσπάσουν 154.000 ευρώ. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκαν 32 δράστες, οι οποίοι και αυτοί αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες.

Μεθοδολογία

Πρόκειται για δύο απάτες των οποίων η μεθοδολογία ήταν παρόμοια, με τους θύτες να ξεγελούν τους επιχειρηματίες προσποιούμενοι τους πελάτες, να καταφέρνουν να αποκτήσουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων αποσπώντας τους κωδικούς με διάφορα προσχήματα και να τους αδειάζουν.

Πηγή: patrisnews.com ...
Νεότερη Παλαιότερη