Αναβάθμιση των παραλιακών μετώπων της Ναυπάκτου και πίστα bmx/scate στο Αλσύλλιο Γριμπόβου

Αναβάθμιση των παραλιακών μετώπων της Ναυπάκτου και πίστα bmx/scate στο Αλσύλλιο Γριμπόβου

Πίστα bmx/scate θα αποκτήσει η Ναύπακτος, καθώς ξεκινούν σύντομα εργασίες για να διαμορφωθούν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις στο Αλσύλλιο Γριμπόβου, έπειτα από την σύμβαση που

υπέγραψε στο Δημαρχείο Ναυπάκτου,  σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, παρόντος του Δημάρχου Βασίλη Γκίζα.

Στο Αλσύλλιο Γριμπόβου, αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου, κατασκευάζεται πίστα για χρήστες αθλητικού εξοπλισμού με τροχούς, ώστε τα παιδιά και οι έφηβοι να έχουν στη διάθεσή τους κατάλληλες και ασφαλείς εγκαταστάσεις για άθληση και ψυχαγωγία.

Η κατασκευή πίστας είναι το τρίτο κατά σειρά έργο που συμβασιοποιείται και εντάσσεται στον σχεδιασμό για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ναυπάκτου που χρηματοδοτείται συνολικά με 1,79 εκατ. ευρώ,  από το διακρατικό πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V A GREECE-ITALY PROGRAMME 2014-2020 (πρόγραμμα Aismart Ναύπακτος) και υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δυνάμει προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με τον Δήμο Ναυπάκτου.

Στόχος της παρέμβασης είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των παραλιακών μετώπων στις παραλίες Γριμπόβου και Ψανής, στο αστικό κέντρο της πόλης με την προσθήκη αστικού εξοπλισμού, εξοπλισμού παιδικής χαράς και αθλητικών χώρων, φωτιστικών σωμάτων και σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων. Στο πλαίσιο αυτό το προηγούμενο διάστημα συμβασιοποιήθηκε το έργο «Προμήθεια οργάνων Παιδικής Χαράς, Εκγύμνασης Ενηλίκων, Αστικού Εξοπλισμού και Εξοπλισμού Αθλητικών Εγκαταστάσεων». Πρόκειται μεταξύ άλλων γιαηλιακά καθιστικά, ξύλινα εξάγωνα κιόσκια, ποδηλατοστάτες, αποδυτήρια παραλίας, πύργους ναυαγοσώστη, κερκίδες γηπέδων, πληροφοριακές πινακίδες, απινιδωτές κ.α. που θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία, τα οποία και θα διαμορφωθούν αναλόγως.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η  προμήθεια σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων, όπως συσκευές ανίχνευσης σημάτων bluetooth και wifi, συσκευές ανίχνευσης πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, συλλογής κυκλοφοριακών δεδομένων κλπ.

Με την ολοκλήρωση των έργων οι επιλεγμένοι χώροι του Δήμου Ναυπακτίας θα εκσυγχρονιστούν και θα εξωραϊστούν ώστε να καταστούν ακόμη πιο λειτουργικοί για τους πολίτες.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Βασίλη Γκίζα  έχουμε δρομολογήσει την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ναύπακτου.  Αξιοποιούμε τον φυσικό πλούτο της περιοχής ώστε οι πολίτες να βρίσκουν διέξοδο αναψυχής.  Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των νέων για άθληση και ψυχαγωγία, δημιουργώντας  ένα οργανωμένο και ασφαλές  πάρκο στο αλσύλλιο Γριμπόβου.Σταθερή προτεραιότητά μας είναι να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών όλων των ηλικιών»,  δήλωσε ο Περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας δήλωσε: «Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν θα συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της Ναυπάκτου και θα βελτιώσουν ουσιαστικά την εικόνα της πόλης μας.  Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας πολύ σύντομα το παραλιακό μέτωπο θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας».... ...
Νεότερη Παλαιότερη