Κρυπτονομίσματα: Συνελήφθη στις Μπαχάμες ο Σαμ Μπάνκμαν

Ο ιδρυτής της FTX Σαμ Μπάνκμαν Φριντ συνελήφθη από τις Αρχές στις Μπαχάμες και σήμερα (13/12) θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου της χώρας της Καραϊβικής.

Μια ακόμα εξέλιξη που αναμένεται να προκαλέσει «ντόμινο» στην αγορά των Crypto, έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Όπως μεταδίδει το BBC, και επιβεβαιώνεται και από άλλα media, ο ιδρυτής της FTX Σαμ Μπάνκμαν Φριντ, συνελήφθη από την αστυνομία στις Μπαχάμες και αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο. Η κατηγορία, όπως αναφέρουν οι Βρετανοί, είναι τα «οικονομικά αδικήματα» κατά των νόμων τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις Μπαχάμες.

Θυμίζουμε ότι η FTX τον Νοέμβριο είχε υποβάλει αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ, προκαλώντας ένα μπαράζ εξελίξεων στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Η FTX ήταν ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων και η κατάρρευσή της οδήγησε στην πτώση των τιμών των περισσότερων από αυτά. Το ανταλλακτήριο της FTX άφησε σε αρκετούς το δικαίωμα να πάρουν τα κεφάλαιά τους πίσω μέχρι το τέλος της διαδικασίας πτώχευσης, με τους ειδικούς να προειδοποιούν πως αυτό το ποσό θα είναι τελικά ένα μικρό κλάσμα από αυτό που είχαν αρχικά καταθέσει.

«Νωρίτερα σήμερα το βράδυ, οι αρχές των Μπαχάμες συνέλαβαν τον Samuel Bankman-Fried κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, με βάση ένα σφραγισμένο κατηγορητήριο που κατατέθηκε από το SDNY [Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης]. Αναμένουμε να προχωρήσουμε στην αποσφράγιση του κατηγορητηρίου το πρωί και θα έχω περισσότερα να πω εκείνη τη στιγμή», ανέφερε σε tweet το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Wall Street δήλωσαν επίσης ότι θα λάβουν μέτρα κατά του κ. Bankman-Fried.

«Επαινούμε τους εταίρους μας στις αρχές επιβολής του νόμου που εργάστηκαν για να εξασφαλίσουν τη σύλληψη του κ. Sam Bankman-Fried στις Μπαχάμες για ομοσπονδιακές ποινικές κατηγορίες», δήλωσε ο Gurbir Grewal, αξιωματούχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

«Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει εγκρίνει χωριστά κατηγορίες σχετικά με τις παραβιάσεις του κ. Bankman-Fried των νόμων περί κινητών αξιών μας, οι οποίες θα κατατεθούν δημόσια αύριο στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το BBC, η πλευρά του Μπάνκμαν δεν έχει προχωρήσει σε καμία δήλωση. Μάλιστα, το κορυφαίο βρετανικό μέσο επικοινώνησε με τον δικηγόρο του συλληφθέντα, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ποιος είναι Σαμ Μπάνκμαν Φριντ

Ο Σαμ Μπάνκμαν Φρίντ γεννήθηκε στο Στάνφορντ της Καλιφόρνιας, τον Μάρτιο του 1992. Οι γονείς του ήταν καθηγητές Νομικής στο πανεπιστήμιο. Σπούδασε φυσική και μαθηματικά στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, το ΜΙΤ, από όπου αποφοίτησε το 2014. Άρχισε σε ηλικία 22 ετών να ασχολείται με επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα. Με στόχο την επιτυχία Το 2017 ίδρυσε την Alameda Research, την πρώτη του εταιρεία.

Μέσα σε λίγους μήνες από την ίδρυση της Alameda Research, αγόραζε και πουλούσε κάθε μέρα bitcoins πολύ μεγάλης αξίας. Τον Απρίλιο του 2019 ίδρυσε την FTX, μια εταιρεία που έφτασε να εκτελεί περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο συναλλαγές κάθε μέρα. Αυτή τον έχει βοηθήσει να κάνει τεράστια περιουσία, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η εταιρεία αναπτύχθηκε ραγδαία. Χάρη στην επένδυση κεφαλαίων από διάφορες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων. Όπως η SoftBank και η Pantera Capital, σύμφωνα με το περιοδικό «Enterpreneur».

Πηγή... ...
Νεότερη Παλαιότερη