Κριτική στις αναφορές του Πρωθυπουργού για την Αιτωλοακαρνανία


Σκληρή κριτική στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία κατά την πρόσφατη συνέντευξή του στην Πάτρα, άσκησε η Χριστίνα Σταρακά στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Η κ. Σταρακά εστίασε την κριτική της στα ζητήματα της παιδείας, της υγείας, στα προβλήματα των αγροτών της περιοχής,  καθώς και στη στασιμότητα που παρατηρείται στα αναπτυξιακά ζητήματα του τόπου, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τις υποδομές.

«Η πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Πάτρα επιβεβαίωσε με απόλυτο τρόπο ότι το Αγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία είναι απαγορευμένες περιοχές για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι απαντήσεις του πρωθυπουργού απογοήτευσαν ακόμα και τους πιο σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές της Ν.Δ.», ανέφερε χαρακτηριστικά η Χριστίνα Σταρακά.
 Πιο συγκεκριμένα, για το ζήτημα του Πανεπιστημίου, η κ. Σταρακά επισήμανε ότι  ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει οτιδήποτε για Κτηνιατρική Σχολή, ενώ μετέθεσε τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο Πατρών σχετικά με τις καταργήσεις, μεταφορές και συγχωνεύσεις Τμημάτων. Μάλιστα, σχολίασε δηκτικά ότι δεν ανέφερε οτιδήποτε για Αυτόνομο Πανεπιστήμιο.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα κατάρρευσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο στο Αγρίνιο, επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε καμία ουσιαστική δέσμευση για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού. «Πως θα λειτουργήσει η ΜΕΘ; Πως θα βγουν οι εφημερίες στην παθολογική και στις άλλες κλινικές;», αναρωτήθηκε η κ. Σταρακά που μάλιστα επέκρινε και την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα. «Ήλθον, είδον και απήλθον και μας έμειναν μόνο οι φωτογραφίες της, αλλά καμία λύση στα προβλήματα», τόνισε σχετικά.

Αναφορικά με τα μεγάλα προβλήματα των παραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας, η κ. Σταρακά υπογράμμισε ότι δεν ακούστηκε κανένα μέτρο στήριξης από τον κ. Μητσοτάκη. «Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων βουλιάζουν, τα καρτέλ κάνουν πάρτι και η κυβέρνηση παρακολουθεί», ανέφερε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου.

Για το ζήτημα της κάθετης σύνδεσης και παρά την ίδια του την προεκλογική δέσμευση, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά. «Με προμελέτη δωρεά από τον συντοπίτη μας κ . Ράδο χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια για να χρηματοδοτηθούν και μάλιστα ορισμένοι πανηγυρίζουν για αυτή την εξέλιξη», ανέφερε η κ. Σταρακά.

Παράλληλα, σχολίασε ότι ο Πρωθυπουργός δεν μίλησε καθόλου για το διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία, ενώ καυτηρίασε τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «το Πλατυγιάλι είναι ένα λιμάνι στο πουθενά». «Πως να μην είναι στο πουθενά όταν η οδική σύνδεση του λιμανιού με την Ιονία Οδό παραμένει στα αζήτητα;», τόνισε η κ. Σταρακά. «Ωστόσο διαπιστώνουμε ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά για το κομμάτι από το 7ο έως το 28χμ, για το οποίο έχουν εκπονηθεί οι προμελέτες και λείπει μόνο ο πίνακας απαλλοτριώσεων και κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες.
Η συνάντηση άραγε της 12ης Μαρτίου στο Αγρίνιο, για το συγκεκριμένο έργο, με την παρουσία σύσσωμου του πολιτικού προσωπικού της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας δεν έφτασε στον Πρωθυπουργό;
Το θέμα πρέπει να είναι στα κορυφαία της ατζέντας των διεκδικήσεων της περιοχής μας.»

Ενώ αντίστοιχα καμία συζήτηση δεν έγινε ούτε για το Επιχειρηματικό πάρκο στο Αγρίνιο.
πηγη ... ...
Νεότερη Παλαιότερη