Δυτική Όχθη: 16χρονη Παλαιστίνια έπεσε νεκρή από ισραηλινά πυρά

Ανήλικη από την Παλαιστίνη έπεσε νεκρή από τα πυρά Ισραηλινών.

Μέλη των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων πυροβόλησαν και σκότωσαν δεκαεξάχρονη Παλαιστίνια κατά τη διάρκεια εφόδου στην ανάστατη πόλη Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου το κύμα βίας συνεχίζεται.

Ο ισραηλινός στρατός περιορίστηκε να αναφέρει πως είναι ενήμερος για τις πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο της έφηβης και εξετάζει το συμβάν.

Κατά το επιτελείο, άνδρες του ισραηλινού στρατού δέχθηκαν πυρά κατά τη διάρκεια εφόδου για τη σύλληψη τριών καταζητούμενων υπόπτων και ανταπέδωσαν.

Στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, βρίσκεται αχανής καταυλισμός προσφύγων, όπου δρουν ανοικτά ένοπλες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ και της Χαμάς.

Μαζί με την κοντινή πόλη Νάμπλους, αποτελεί το επίκεντρο της βίας στη Δυτική Όχθη φέτος· ο ισραηλινός στρατός εξαπολύει σχεδόν καθημερινά επιδρομές εκεί, στο πλαίσιο εκστρατείας για την πάταξη της δράσης ένοπλων ομάδων, έπειτα από σειρά επιθέσεων στο Ισραήλ την άνοιξη.

Τουλάχιστον 165 Παλαιστίνιοι, μέλη ένοπλων οργανώσεων και άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη μέχρι στιγμής εντός 2022. Από την άλλη, τουλάχιστον 23 ισραηλινοί πολίτες και οκτώ μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί στην ισραηλινή επικράτεια και στη Δυτική Όχθη. Έχουν εξάλλου κλιμακωθεί τα επεισόδια ανάμεσα σε εποίκους και Παλαιστίνιους.


Πηγή... ...
Νεότερη Παλαιότερη