Ανεξιχνίαστες υποθέσεις: Το σπίτι με τους τοίχους που έσταζαν αίμα

Το μυστήριο με το σπίτι της οικογένειας Winston στην Ατλάντα. Έσταζαν όντως ανθρώπινο αίμα οι τοίχοι; 

Το «αιματοβαμμένο» σπίτι της Ατλάντα παραμένει ένα από τα πιο παράξενα μυστήρια με διαφορά στην ιστορία. Καμία από τις θεωρίες για το πώς γίνεται οι τοίχοι να στάζουν ανθρώπινο αίμα δεν αποδείχθηκε και η υπόθεση έκλεισε χωρίς να έχει καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου 1987, όταν η 77χρονη Minnie Winston έκανε ντους στο σπίτι της στην Ατλάντα. Βγαίνοντας από το ντους, είδε κηλίδες αίματος στο πάτωμα του μπάνιου. Ανήσυχη, έτρεξε γρήγορα στον 79χρονο σύζυγό της, William, ο οποίος κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρά τους. Μαζί, έλεγξαν το αίμα, που ήταν κυρίως μικρά σταγονίδια. Αναρωτήθηκαν μήπως κάποιο ζώο, πιθανότατα τρωκτικό, είχε μπει στο σπίτι και είχε τραυματιστεί.

Ο William κοίταξε σε όλο το σπίτι, όμως δεν βρήκε πουθενά κανένα τραυματισμένο τρωκτικό. Αντίθετα, βρήκε αίμα να τρέχει σχεδόν από παντού στο σπίτι. Ήταν στους τοίχους στα περισσότερα δωμάτια και σε στενούς, απρόσιτους χώρους στο υπόγειο. Έτρεχε στα πατώματα και κάτω από τις συσκευές της κουζίνας και την τηλεόραση.

Τρομοκρατημένο το ζευγάρι κάλεσε την αστυνομία, η οποία επίσης δεν βρήκε από πού προέρχεται το αίμα. Στην αρχή σκέφτηκαν μήπως υπήρξε κάποια διαρροή από το μηχάνημα αιμοκάθαρσης που είχε ο William στο σπίτι, όμως δεν βρήκαν καμία δυσλειτουργία στο μηχάνημα. Επίσης, δεν θα μπορούσε να είχε τρέξει παντού στο σπίτι.

Η έρευνα

Όταν έφτασε η αστυνομία, έκανε πρώτα έλεγχο για τυχόν σημάδια διάρρηξης. Δεν βρήκαν κανένα. Ρώτησαν αν οι Winston είχαν πρόσφατους επισκέπτες και δεν είχαν.

Ο ντετέκτιβ Ανθρωποκτονιών Steve Cartwright είπε αργότερα ότι στα δέκα χρόνια της υπηρεσίας του δεν είχε δει ποτέ κάτι τέτοιο. Είπε ότι ήταν «μια εξαιρετικά περίεργη κατάσταση» και πρόσθεσε: «Υποθέτω ότι ήταν ζώο. Ελπίζω να ήταν μόνο αυτό.»

Στο σπίτι των Winston δεν βρέθηκε κανένα ζώο ούτε είχαν κατοικίδιο.

Τα εργαστηριακά αποτελέσματα έκαναν την υπόθεση ακόμα πιο παράξενη. Το αίμα ήταν όντως ανθρώπινο και μάλιστα ήταν κάποιου με ομάδα αίματος 0, ενώ οι Winston είχαν Α.

Τι συνέβη

Η υπόθεση προκάλεσε αίσθηση το 1987 και το σπίτι των Winston έγινε hotspot για δημοσιογράφους και ερασιτέχνες ερευνητές.

Ο συγγραφέας και ερευνητής παραφυσικών δραστηριοτήτων, Curt Rowlett, γοητεύτηκε με την ιστορία και διεξήγαγε τη δική του έρευνα για το σπίτι. Η Minnie Winston αρνιόταν να πιστέψει ότι είναι αίμα και επέμενε ότι επρόκειτο για «σκουριά και λάσπη ανακατεμένη με νερό».

Όπως είπε, ζούσαν στο σπίτι για 22 χρόνια χωρίς προηγούμενα περίεργα περιστατικά, και ισχυρίστηκε ότι ο θερμοσίφωνας στο υπόγειό της έσπασε και ο ατμός, ανακατεμένος με σκουριά και λάσπη, πέρασε μέσα από τον αγωγό. Αυτό, φυσικά, διαψεύδεται από τις εργαστηριακές εξετάσεις της ουσίας που συλλέχθηκε.

Ο Curt κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Minnie δεν ήθελε να πιστέψει ότι είναι όντως αίμα γιατί ίσως κάτι τέτοιο να σήμαινε ότι στο σπίτι υπήρχε παραφυσική δραστηριότητα. Εξάλλου, δεν υπήρχε περίπτωση να συνεχίσει να μένει σε ένα στοιχειωμένο σπίτι. Η ίδια φέρεται να είπε πως αν η ουσία ήταν αίμα, «δεν θα ήταν πρόθυμη να μείνει στο σπίτι πια».

Το παρελθόν του σπιτιού

Η Αστυνομία αποφάσισε να ερευνήσει τους προηγούμενους ενοίκους του σπιτιού στο 1114 Fountain Drive. Πριν εγκατασταθούν οι Winston, ο Albert Thompson και η σύζυγός του ήταν οι κάτοικοι. Ο Albert ήταν μαύρος, όπως και οι Winston, και εργαζόταν για την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στέγασης.

Μια μέρα το 1950, ο Albert ενεπλάκη σε ένα τροχαίο. Υποβλήθηκε σε θεραπεία και στάλθηκε πίσω στο σπίτι στο Fountain Drive με εσωτερική αιμορραγία. Ο άνδρας που ευθύνεται για τον τραυματισμό του Albert δεν κατηγορήθηκε για τίποτα και αφέθηκε ελεύθερος απλώς με μια προειδοποίηση.

Τι σχέση όμως μπορεί να έχει αυτή η ιστορία με τους Winston;

Οι θεωρίες

Φυσικά οι επικρατέστερες θεωρίες για το τι συνέβη στο σπίτι έχουν να κάνουν με παραφυσικά φαινόμενα. Άλλοι είπαν ότι το σπίτι ήταν στοιχειωμένο. Μάλιστα, κάποιοι σχετίζουν τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του σπιτιού. Όπως είπαν, «συνδέθηκαν οι μοίρες των μαύρων ανθρώπων που έμεναν στο σπίτι». Το αίμα σύμφωνα με τη θεωρία προέρχεται από τον Albert.

Όμως σύμφωνα με τους Winston αυτό ήταν το πρώτο περίεργο περιστατικό που βίωσαν 22 χρόνια μέσα στο σπίτι.

Μια άλλη θεωρία είναι ότι το αίμα ήταν μια κακόγουστη φάρσα από άτομο της οικογένειας Winston. Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, υπήρξαν εντάσεις μεταξύ του ηλικιωμένου ζευγαριού και των ενήλικων παιδιών τους. Τόσο ο William, όσο και η κόρη του, που εργαζόταν σε νοσοκομείο, φέρεται να είχαν πρόσβαση σε ανθρώπινο αίμα.

Μια θεωρία της αστυνομίας ήταν ότι είτε οι Winston σκηνοθέτησαν το περιστατικό για να τραβήξουν την προσοχή των παιδιών τους, είτε η κόρη τους το έκανε για να δηλωθούν νομικά οι γονείς της ως διανοητικά ανίκανοι για δικό της οικονομικό όφελος.

«Πανηγύρι» στα media

Από την πρώτη στιγμή η υπόθεση έκανε τον γύρο των media, με τους δημοσιογράφους να κάνουν ουρά για μια εικόνα από το σπίτι. Κάποιοι τράβηξαν εικόνες μέσα από το σπίτι και όντως φαίνονταν μεγάλες πιτσιλιές αίματος παντού.

Το Associated Press ανέφερε ότι η Minnie δήλωσε στις 10 Σεπτεμβρίου: «Δεν ξέρω ακόμα από πού προήλθε το αίμα και βαρέθηκα όλους αυτούς τους ανθρώπους που μου κάνουν όλες αυτές τις ερωτήσεις. Αν έρθει κάποιος εδώ σήμερα, δεν πρόκειται να ανοίξω την πόρτα μου. Το τηλέφωνο χτυπούσε όλη τη νύχτα, ο κόσμος μου έκανε ερωτήσεις. Έχω βαρεθεί με όλα αυτά».

Η Minnie και ο William παρέμειναν στο σπίτι μέχρι να φύγουν από τη ζωή. Ο William πέθανε μερικά χρόνια αφότου εμφανίστηκε το αίμα στο σπίτι τους. Η Minnie έζησε μέχρι τα 104 και πέθανε στο σπίτι το 2015. Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη μέχρι σήμερα.

Πηγή... ...
Νεότερη Παλαιότερη