Ιταλία: 104 δολοφονίες γυναικών από την αρχή του έτους

Ιταλία: Σε 88 περιπτώσεις δράστες των γυναικοκτονιών ήταν συγγενείς, σύντροφοι ή πρώην σύντροφοι των θυμάτων

Περισσότερες από 100 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί από την αρχή του έτους και μέχρι τις 20 Νοεμβρίου στην Ιταλία, όπου έχουν σημειωθεί 104 γυναικοκτονίες, από τις οποίες, στις 88 περιπτώσεις, δράστες ήταν συγγενείς, σύντροφοι ή πρώην σύντροφοι των θυμάτων.

Μόνον την τελευταία εβδομάδα, σημειώθηκαν δέκα γυναικοκτονίες, εκ των οποίων τρεις στην Ρώμη, όπου τρεις ιερόδουλες μαχαιρώθηκαν θανάσιμα από τον ίδιο άνδρα.

Η Βόρεια Ιταλία είναι η περιοχή υψηλότερου κινδύνου, με 56 δολοφονίες γυναικών.

Η αυριανή μέρα, 25 Νοεμβρίου είναι η διεθνής μέρα αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας σε βάρος των γυναικών.

Την ίδια στιγμή, στην Ιταλία εγκρίθηκε η δημιουργία κοινοβουλευτικής επιτροπής (τόσο της Βουλής, όσο και της Γερουσίας) η οποία θα ασχοληθεί με τις αιτίες και το όλο φαινόμενο της βίας σε βάρος των γυναικών, αλλά και της βίας που συνδέεται, γενικότερα, με την ταυτότητα φύλου.

Παράλληλα, το ιταλικό κοινοβούλιο ζήτησε από την κυβέρνηση της Ρώμης να εφαρμόσει αποτελεσματικές πολιτικές για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και να ξεκινήσει μια νέα, ευρεία εκστρατεία, με στόχο την ευαισθητοποίηση των ανδρών.

Αύριο, στο Μιλάνο θα οργανωθούν συναντήσεις με θέμα τις παρενοχλήσεις στους χώρους εργασίας, ενώ σε αίθουσα του δήμου της ιταλικής συμπρωτεύουσας θα διαβαστούν αποσπάσματα από βιβλία που έχουν ως αντικείμενο την άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας στις γυναίκες.

Παράλληλα, πρόκειται να τοποθετηθούν νέα «κόκκινα παγκάκια», τα οποία αποτελούν συμβολικά σημεία καταγγελίας και ευαισθητοποίησης.

Στην Ρώμη, στις δυο το μεσημέρι θα ξεκινήσει πορεία από την κεντρική πλατεία Εσέντρα, στην οποία αναμένεται να πάρουν μέρος τουλάχιστον 50.000 γυναίκες και άνδρες.

Σύνθημά της, «Non una di meno», «Ούτε μια λιγότερη», με ξεκάθαρη αναφορά στην ανάγκη να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά και άμεσα, το δραματικό αυτό φαινόμενο.

Πηγή... ...
Νεότερη Παλαιότερη