Φρίκη στη Βρετανία: «Νοσοκόμα του θανάτου» δηλητηρίαζε βρέφη – «Eμπιστεύσου με» έλεγε στη μητέρα

Βρετανία: Ιστορίες φρίκης βλέπουν το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνίστρια τη νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι. Κατηγορείται για τη δολοφονία επτά μωρών σε μια μονάδα νεογνών και η δίκη της ξεκίνησε χθες (11/10)

Μια μητέρα διδύμων προσπάθησε να σταματήσει τη νοσοκόμα που δολοφόνησε ένα από τα αγοράκια της, η οποία στη συνέχεια της είπε: «Εμπιστεύσου με, είμαι νοσοκόμα», σύμφωνα με το δικαστήριο. Η Λούσι Λέτμπι, 32 ετών, προσπαθούσε να σκοτώσει το πέντε ημερών αγόρι όταν η μητέρα του έφτασε στον θάλαμο νεογνών με το γάλα του, ακούστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Το μωρό, ένα δίδυμο αγόρι γνωστό ως παιδί Ε, ήταν «ταλαιπωρημένο» και αιμορραγούσε από το στόμα όταν έφτασε η μητέρα του. Λέγεται ότι ο Λέτμπι προσπάθησε να την καθησυχάσει, λέγοντας στη μητέρα: «Πίστεψέ με, είμαι νοσοκόμα».

Η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάζεται, δεν συνειδητοποίησε ότι η Λέτμπι φέρεται να επιτέθηκε στον γιο της και ότι την «απομάκρυνε» η δολοφόνος του. Το αγόρι ήταν ένα από τα επτά μωρά που φέρεται να δολοφονήθηκαν από τη Λέτμπι στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Countess of Chester, όπου εργαζόταν από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Ιουνίο του 2016.

Την ημέρα αφότου η Λέτμπι φέρεται να δολοφόνησε το παιδί Ε, προσπάθησε να σκοτώσει τον δίδυμο αδερφό του, σύμφωνα με το δικαστήριο του Μάντσεστερ. Το δικαστήριο ενημερώθηκε επίσης πώς ένα κοριτσάκι που ο Λέτμπι φέρεται να είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει τρεις φορές έμεινε «βαριά ανάπηρο».

Η Λέτμπι 32 ετών, αρνήθηκε ότι δολοφόνησε πέντε αγόρια και δύο κορίτσια και ότι προσπάθησε να δολοφονήσει άλλα πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια, φέρεται όμως ότι προσπάθησε να δολοφονήσει μερικά από τα μωρά πολλές φορές.

Τη δεύτερη ημέρα της δίκης, ο εισαγγελέας Νικ Τζόνσον είπε ότι το «παιδί Ε» δολοφονήθηκε μέσω μιας ένεσης αέρα στην κυκλοφορία του αίματος. Το βράδυ της 3ης Αυγούστου του 2015, η μητέρα του «παιδιού Ε» επισκέφτηκε τον γιο της στη μονάδα νεογνών. Ο κ. Τζόνσον είπε: «Λέμε ότι διέκοψε τη Λούσι Λέτμπι που επιτέθηκε [το παιδί Ε], αν και δεν το κατάλαβε εκείνη τη στιγμή».

Όταν έφτασε η μητέρα, ο γιος της ήταν «ταλαιπωρημένος» και αιμορραγούσε από το στόμα, σύμφωνα με το δικαστήριο. Η μητέρα θυμάται ότι η Λέτμπι είχε προσπαθήσει να την καθησυχάσει και της είπε ότι ειδικοί θα εξετάσουν την κατάσταση του μωρού και οτι εκείνη θα έπρεπε να φύγει από τη μονάδα.

Το «παιδί Ε» υπέστη σημαντική απώλεια αίματος αργότερα το βράδυ, με έναν θεράποντα γιατρό να λέει ότι ποτέ δεν είχε συναντήσει τόσο μεγάλη αιμορραγία σε ένα μικρό μωρό. Η κατάσταση του βρέφος, που ζύγιζε 1,3 κιλά κατά τη γέννησή του, επιδεινώθηκε γρήγορα και διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρό λιγότερο από πέντε ώρες αφότου ο Λέτμπι εθεάθη να του επιτίθεται, είπε η κριτική επιτροπή.

Μετά το θάνατό του τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Αυγούστου, η Λέτμπι φέρεται να κράτησε «δόλιες» σημειώσεις νοσηλείας, οι οποίες ήταν «ψευδείς, παραπλανητικές και σχεδιασμένες να καλύψουν τα ίχνη της». Οι εισαγγελείς είπαν ότι η νοσοκόμα συνέχισε να δείχνει ένα «πολύ ασυνήθιστο ενδιαφέρον» για την οικογένεια του «παιδιού Ε», αναζητώντας ίχνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δύο ημέρες μετά τον θάνατο του μωρού και ξανά σε πολλές περιπτώσεις τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της ημέρας των Χριστουγέννων.

Την επόμενη μέρα που η Λέτμπι δολοφόνησε το παιδί Ε, προσπάθησε να σκοτώσει τη δίδυμη αδερφή του, το παιδί F και φέρεται να χρησιμοποιήσε ινσουλίνη για να δηλητηριάσει το μωρό. Οι έλεγχοι στα επίπεδα ινσουλίνης του έδειξαν «αποφασιστικά» ότι κάποιος είχε δώσει στο παιδί ινσουλίνη για να το δηλητηριάσει, είπαν οι ένορκοι.

Η Λέτμπι «προσπάθησε να δολοφονήσει το κοριτσάκι σε τρεις περιπτώσεις». Οι ένορκοι ενημερώθηκαν επίσης ότι ο Λέτμπι είχε προσπαθήσει να δολοφονήσει ένα κοριτσάκι σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η Λέτμπι «έψαχνε στο Facebook για τους γονείς των παιδιών που δολοφόνησε» Ο Τζόνσον είπε στους ενόρκους: «Εάν προσπαθείτε να δολοφονήσετε ένα παιδί σε μονάδα νεογνών, είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος να το κάνετε. Δεν αφήνει πραγματικά πολλά ίχνη». Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη