Τέλος για τα χάρτινα εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς: Πώς θα πληρώνουμε μέσω κινητού

Την απόφαση να καταργήσει τα χάρτινα εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς πήρε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ακολουθώντας το παράδειγμα του Παρισιού και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων

Οι νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες εντάσσονται όλο και περισσότερο και στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να θέλει να επιτύχει την εύκολη και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Συγκεκριμένα, πολύ σύντομα οι επιβάτες δεν θα χρειάζεται πλέον να εκδίδουν χάρτινο εισιτήριο καθώς θα μπορούν να πληρώνουν το αντίτιμο απευθείας μέσω κάρτας.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Παρισιού αλλά και άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, το υπουργείο έχει ξεκινήσει συνεργασία για να «ανοίξει» το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτήριου μέσα από τις τράπεζες.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιείται σε όλα τα ΜΜΜ.

Η κίνηση αυτή έχει αρκετά οφέλη τόσο για τον επιβάτη όσο και για τον ΟΑΣΑ καθώς περιορίζοντας τη χρήση των χάρτινων εισιτηρίων που είναι και αρκετά κοστοβόρα γλιτώνει αρκετά χρήματα.

Την απόφαση για κατάργηση του χάρτινου εισιτηρίου πήρε πριν από λίγες ημέρες η Γαλλία και συγκεκριμένα το μετρό του Παρισιού, όπου έπειτα από 120 χρόνια ο υπόγειος της πρωτεύουσας της «πόλης του έρωτα» ανασχηματίζεται και οδηγείται σε ένα ανέπαφο μέλλον.

Στα μηχανήματα εισόδου των επιβατών πλέον αντί για έλεγχο εισιτηρίων γίνεται χρήση smartphones με τα κινητά που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android να εξυπηρετούνται εντός μερικών εβδομάδων για την άμεση πληρωμή του αντίτιμου μέσω κάρτας και τα κινητά της Apple να ακολουθούν το 2023.

Να σημειώσουμε ότι 20 χρόνια πριν η Νέα Υόρκη είχε προχωρήσει πρώτη στην κατάργηση των νομισμάτων στο μετρό ενώ πριν από 10 χρόνια και το Λονδίνο ακολούθησε καταργώντας σχεδόν εντελώς τα «παραδοσιακά» χαρτάκια που εξασφαλίζουν διαδρομές με τα μέσα μεταφοράς της πόλης.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη