Στο έλεος της κακοκαιρίας το Ηράκλειο – Πνίγεται η Αγία Πελαγία

Μπλόκαρε ολόκληρο το Ηράκλειο από την κακοκαιρία – Εγκλωβισμένοι οδηγοί σε κεντρικούς δρόμους

Φόβοι για περισσότερους νεκρούς στη Κρήτη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με το πέρασμα της κακοκαιρίας να έχει αφήσει πίσω του εικόνες «πολέμου». Μέχρι στιγμής ένας νεκρός οδηγός έχει επιβεβαιωθεί στην Αγία Πελαγία, ενώ μια γυναίκα διέσωσε το Λιμενικό Σώμα.

Σύμφωνα με το cretaliv.gr Στην Πυροσβεστική έχουν φτάσει πληροφορίες για τρία άτομα, που ενδέχεται να παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της βροχής. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μια γυναίκα απεγκλωβίστηκε από άνδρες του Λιμενικού και του πυροβεστικού σώματος, στην περιοχή της Λυγαριάς, την οποία είχε παρασύσει χείμαρρος.

Παράλληλα, στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, από τη ισχυρή βροχή.

Μπλόκαρε ολόκληρο το Ηράκλειο – Εγκλωβισμένοι οδηγοί

Ενδεικτικό της έντασης του καιρικού φαινομένου είναι ότι με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση ακόμα και σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, λόγω έλλειψης ορατότητας και του μεγάλου όγκου νερού.

Όπως φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες έχει μπλοκάρει ολόκληρη η πόλη με τους οδηγούς να έχουν παγιδευτεί μέσα στα οχήματά τους.

Λίγη ώρα έντονης βροχής ήταν αρκετή για να δημιουργηθούν μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους του Ηρακλείου.

Επί ποδός βρίσκεται η πυροσβεστική, υπηρεσίες της περιφέρειας και των δήμων για την αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών φαινομένων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την κακοκαιρία στην Κρήτη

Λόγω έντονης βροχόπτωσης που επικρατεί στις Τοπικές Κοινότητες Αγίας Πελαγίας και Παλαιόκαστρου του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Ηράκλειο, από τις οποίες προκλήθηκε συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού και φερτών υλικών, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολια. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν την κίνηση και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη