Άλεκ Μπάλντουιν: Σάλος για το…άψογο μακιγιάζ της 9χρονης κόρης του

Συζητήσεις προκάλεσε η απόφαση του ζεύγους Μπάλντουιν να επιτρέψει στην 9χρονη κόρη του να φορέσει μακιγιάζ στο σχολείο

Η Χιλάρια Μπάλντουιν η οποία πρόσφατα γέννησε το έβδομο παιδί της, ανέβασε πρόσφατα στο Instagram μία φωτογραφία της 9χρονης κόρης της, Κάρμεν που είναι μαθήτρια της τετάρτης δημοτικού να φοράει σκούρο μπορντό κραγιόν και μάσκαρα

Η ανάρτηση προκάλεσε γρήγορα ανησυχία. Γονείς και ειδικοί παρατήρησαν ότι ο πειραματισμός με το μακιγιάζ στο σπίτι μπορεί να είναι ένα ενδεδειγμένο παιδικό παιχνίδι, αλλά το να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο με μακιγιάζ είναι ανεπίτρεπτο.

baldwin1.jpg
H οικογένεια ΜπάλντουινΙnstagram

«Οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση του μακιγιάζ από τα παιδιά έξω από το σπίτι μέχρι το γυμνάσιο», δήλωσε στην Post η Τζέιμι Ράτνερ, μητέρα δύο παιδιών από το Μέριλαντ και συγγραφέας του βιβλίου «ParentPreneurs». Δεν επέτρεπε στην κόρη της να φοράει μακιγιάζ μέχρι τα 13 της, και τότε μόνο σε απόκριες και παιδικά πάρτι. «Έχει να κάνει με τον να μην θέλουν σε μικρότερη ηλικία να είναι τόσο συγκεντρωμένα στην εμφάνισή τους», είπε ο Ράτνερ. «Κάτι τέτοιο θα ήταν ανησυχητικό όσον αφορά στην ανάπτυξή τους».

Η ανάρτηση της Μπάλντουιν έρχεται εβδομάδες αφότου η Kόρτνει Καρντάσιαν, 43 ετών, αποδοκιμάστηκε επειδή άφησε τη 10χρονη κόρη της, Πενέλοπε, να κάνει το περίγραμμα του προσώπου της με βάση ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι κριτικοί έσπευσαν να επικρίνουν τη μαμά σταρ του reality.

H κόρη της Κόρτνει ΚαρντάσιανΙnstagram

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Μπάλντουιν αντιμετωπίζουν αντιδράσεις επειδή επέτρεψαν στην 9χρονη να φοράει μακιγιάζ. Η Χιλάρια δημοσίευσε μια φωτογραφία της Κάρμεν με κραγιόν τον Αύγουστο.

«Το να βάζει κανείς μακιγιάζ σε μαθητές της τρίτης δημοτικού για να βγουν έξω είναι τελείως απίστευτο. Δεν έχει να κάνει με στολές νεράιδων με λάμψη στα μάγουλα. Είναι σεξουαλικοποίηση ενός παιδιού και είναι εξαιρετικά αηδιαστικό», έγραψαν χρήστες του διαδικτύου. Άλλοι γονείς, εν τω μεταξύ, λένε ότι η ηλικία κατά την οποία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να φορούν μακιγιάζ στο σχολείο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και είναι σημαντικό να καταλάβουμε γιατί θέλουν να το φορέσουν.

«Πολλοί μαθητές γυμνασίου αγωνίζονται με ζητήματα αυτοεκτίμησης καθώς το σώμα τους αρχίζει να αλλάζει. Είναι φυσικό να ασχολούνται περισσότερο με τα ρούχα και τα μαλλιά τους και οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν ότι είναι καλό για το μαθητή του γυμνασίου τους να αρχίσει να φοράει lip gloss», είπε από την άλλη πλευρά η Δρ Λόρα Μάρκαμ, συγγραφέας του «Peaceful Parent, Happy Kids» στην The Post.

Αν τα παιδιά του δημοτικού σχολείου θέλουν να φορέσουν μακιγιάζ, αυτό είναι ένας λόγος ανησυχίας που δικαιολογεί μια συζήτηση με το παιδί σας για το τι κρύβεται πίσω από τις επιθυμίες του. Η Μάρκαμ είπε: «Είναι σημαντικό για τους γονείς να μιλούν με τα παιδιά για την πίεση που ασκούν τα κορίτσια να ταιριάζουν με τα κοινωνικά πρότυπα ομορφιάς».

Πηγή...

...
Νεότερη Παλαιότερη