Γκρίνια στο παλάτι: Ο Κάρολος είπε στον Χάρι να μη φέρει μαζί τη Μέγκαν όταν πέθανε η βασίλισσα

Ο Κάρολος κατέστησε πολύ σαφές ότι η Μέγκαν δεν ήταν ευπρόσδεκτη στο Μπαλμόραλ, όπου η βασίλισσα άφησε την

τελευταία της πνοή.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε στα 96 της βυθίζοντας στη θλίψη τόσο τη βασιλική οικογένεια όσο και ολόκληρη τη Βρετανία, ωστόσο οι γκρίνιες στο παλάτι δεν σταμάτησαν ούτε με αυτό το γεγονός.

Ο Κάρολος είπε στον πρίγκιπα Χάρι να μην φέρει τη Μέγκαν Μαρκλ στο Κάστρο Μπαλμόραλ όπου η βασίλισσα άφησε την τελευταία της πνοή, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Παράλληλα, με το δράμα της οικογένειας, διαδραματιζόταν και ένα μικρό δράμα που αφορούσε τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ. Το ζευγάρι βρισκόταν ήδη στη Βρετανία όταν απεβίωσε η μακροβιότερη μονάρχης και αρχικά είχε ειπωθεί ότι θα πήγαιναν και οι δύο στο Μπαλμόραλ.

Αυτό προκάλεσε αναταραχή στο παλάτι, καθώς θεωρήθηκε «ακατάλληλο» να παρευρεθεί η Μέγκαν σε μια τόσο θλιβερή στιγμή για την οικογένεια.

Σύμφωνα με τη Sun, ο πρίγκιπας Χάρι βρισκόταν στο Frogmore Cottage όταν έλαβε κλήση από τον πατέρα του που του ζήτησε να μην φέρει τη Μέγκαν.

«Ο Κάρολος είπε στον Χάρι ότι δεν ήταν σωστό ή κατάλληλο για τη Μέγκαν να βρίσκεται στο Μπαλμόραλ σε μια τόσο βαθιά θλιβερή στιγμή», είπε μια πηγή στην εφημερίδα.

«Του επισημάνθηκε ότι η Κέιτ δεν θα πήγαινε και ότι τα άτομα θα έπρεπε πραγματικά να περιοριστούν στην πιο στενή οικογένεια. Ο Κάρολος κατέστησε πολύ, πολύ σαφές ότι η Μέγκαν δεν θα ήταν ευπρόσδεκτη».

Εν τω μεταξύ, η Telegraph ανέφερε ότι ο Χάρι δεν κλήθηκε αρχικά όταν ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας μετέβησαν στο Μπαλμόραλ, όπως ο αδερφός του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, για συνταγματικούς λόγους.

«Είναι πολύ δύσκολο να αφιερώνεις πολύ χρόνο με κάποιον που ξέρεις ότι πρόκειται να δημοσιεύσει ένα ενδεικτικό βιβλίο για σένα», αναφέρει μια πηγή.

Το τι ακριβώς συνέβη δεν είναι γνωστό, ωστόσο πολλού εικάζουν διάφορα. Κάποιοι λένε ότι ο Χάρι και η Μέγκαν δεν είχαν σκεφτεί ότι η σύζυγος του Ουίλιαμ δεν θα ήταν εκεί, και όταν τους επισημάνθηκε ότι δεν θα ήταν, συνειδητοποίησαν πόσο άσχημα φαινόταν.

Άλλοι πιστεύουν ότι ουσιαστικά απαγορεύτηκε στη Μέγκαν να πάει, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι η Κέιτ έμεινε στο σπίτι.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η βιαστική ανακοίνωσή τους ότι μόνο ο Χάρι θα έκανε το ταξίδι προκάλεσε ανακούφιση στο παλάτι.

Σημειώνεται ότι μόνο τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του ηλικιωμένου μονάρχη – ο Κάρολος και η Άννα – ήταν παρόντες όταν πέθανε η βασίλισσα.


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη