Η δύναμη της γνώσης και η ισχύς της νομιμότητας

thermo8

Πολλές φορές έχει τονιστεί πως οι αιρετοί πρέπει να εφαρμόζουν τους Νόμους που η πολιτεία έχει θεσπίσει, κι ότι η πιστή τήρηση και

εφαρμογή των Νόμων, επαφίεται στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που προς τούτο θεσπίστηκαν και λειτουργούν.
Όμως κάποιοι, οχυρωμένοι πίσω από την ευχέρεια της υποκειμενικής ερμηνείας της έννοιας και της σκοπιμότητας της πλειοψηφίας, διαστρεβλώνουν και υπερεκτιμούν τις δυνατότητες της πλειοψηφίας και το χειρότερο, με την έκφραση άμετρης εξουσίας, εμπλέκονται σκόπιμα εκεί που δεν πρέπει κι ακόμα χειρότερα, θεωρούν πως μπορεί και να αυθαιρετούν. ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ. Απέναντι σ΄ αυτές τις υστερόβουλες πρακτικές, που τις καθοδηγούν σκοπιμότητες, ορθώνονται αρχές και θεσμοί, ορθώνεται η γνώση των θεμάτων – είδος εν ανεπαρκεία δυστυχώς – ορθώνεται το θάρρος, το δίκιο, κυρίως όμως ορθώνονται ο Νόμος και η δικαιοσύνη.

Κι έρχεται ώρα που οι θεσμοί αυτοί, σωστά ενημερωμένοι, στηρίζονται σ΄ αυτές της διαχρονικής αξίας αρχές και φέρνουν την δικαίωση. Βάζουν φραγμούς, υψώνουν εμπόδια, στέκονται απέναντι σ΄αυτούς που κακώς αντιλήφθηκαν την έννοια της πλειοψηφίας, κι ως μή ώφειλαν, χωρίς τεκμήρια κι αποδείξεις, αναμείχθηκαν σε ιδιωτική υπόθεση, εξώθησαν τον Δήμο σε δικαστικές περιπέτειες και παρολίγο συμπολίτισσά μας να συρθεί στα δικαστήρια, να υποστεί ταλαιπωρία και οικονομική αφαίμαξη.
Λησμονούν οι διοικούντες πως αυτός ο μικρός Δήμος, με τα τόσα προβλήματα, με το τόσο τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, δεν έχει την πολυτέλεια του διχασμού σε ημέτερους και μή. Δεν υπάρχουν στον Δήμο Θέρμου ημέτεροι και μή. Διαφορετικές απόψεις υπάρχουν, κι αυτές πρέπει να ακούγονται. Το μεγαλείο δε της κάθε διοίκησης, συνίσταται στο γεγονός ότι, πρέπει να μπορεί να επιτυγχάνει συγκλίσεις, συνέργειες, να συμβιβάζει τα διεστώτα.

Σε άλλη μία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η διαφορετικότητα των θέσεών μας, έναντι αυτών της πλειοψηφίας δικαιώθηκε. Δεν συμφωνήσαμε με την πρόταση της πλειοψηφίας στο αποφασιστικό αυτό όργανο, το οποίο εντελώς άκομψα, κι άδικαιολόγητα, αποφάσισε να οδηγηθεί στα δικαστήρια κάποια συμπολίτισσά μας, χωρίς τεκμήρια, χωρίς αποδεικτικό υλικό.

Κι έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι η απόφαση της πλειοψηφίας, ήταν στη λογική της αίτησης του συζύγου υποψηφίας του συνδυασμού της πλειοψηφίας στην Κοινότητα Θέρμου, εν αντιθέσει προς τον σύζυγο της αντιδίκου, που είναι αδερφός δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης. Πέραν δηλαδή του νομικώς απαράδεκτου της απόφασης, υπάρχει το ηθικό της σκέλος, το οποίο παρέκαμψε πλήρως η απόφαση της πλειοψηφίας καθότι δεν λεπτολόγησε και δεν τεκμηρίωσε τη θέση της στο θέμα.

Η ελεγκτική αρχή, εξέτασε την προσφυγή της συμπολίτισσάς μας, κι έκρινε ΑΚΥΡΗ την απόφαση της πλειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή, (ΑΔΑ απόφασης: 96ΚΣΟΡ1Φ-ΞΥ8)
δικαιώνοντας πλήρως τις θέσεις που εμείς εκφράσαμε, υποδείξαμε και στηρίξαμε με σθένος, μέχρι τέλους.

Το αύριο του τόπου, δεν διαμορφώνεται από τη δύναμη της εξουσίας. Μόνο οι διαχρονικές αξίες, οι γνώσεις, η καρδιά, η έννομη τάξη και το σχέδιο δράσης το διαμορφώνουν.
Υπομονή και δύναμη, κι όλα γίνονται.

Δημοτικός συνδυασμός Θέρμου ‘Αξιοπιστία & Προοπτική για τον Δήμο Θέρμου’

ΠΗΓΗ

Νεότερη Παλαιότερη