Αργεντινή: Τρίτος θάνατος από τη μυστηριώδη πνευμονία – Βρέθηκε η «ασθενής-μηδέν»;

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της λατινοαμερικάνικης χώρας, υπό τον φόβο του ξεσπάσματος μιας επιδημίας από θανατηφόρα και

άγνωστη ασθένεια.

Τρίτος θάνατος σημειώθηκε στην Αργεντινή που συνδέεται με τη μυστηριώδη, ανεξήγητη ακόμα, πνευμονία, που έχει προσβάλλει 9 ανθρώπους μέχρι τώρα.

Οι υγειονομικές αρχές έχουν αποκλείσει τη σύνδεση της ασθένειας με τον Covid-19 και άλλους κοινούς τύπους γρίπης.

Το τρίτο θύμα ήταν μια 70χρονη που κατέληξε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί θεωρούν ότι μάλλον επρόκειτο για την «ασθενή-μηδέν», δηλαδή το πρόσωπο από το οποίο έγινε η διασπορά του ιού αυτής της άγνωστης ασθένειας.

Έχει γίνε ιχνηλάτιση στις επαφές της, ωστόσο όλοι μέχρι στιγμής είναι καλά στην υγεία τους.

Μια ασθενής υπέκυψε τη Δευτέρα, μια δεύτερη την Τετάρτη, τρία ακόμη πρόσωπα νοσηλεύονται, ενώ το έκτο, η κατάσταση του οποίου κρίνεται ικανοποιητική, βρίσκεται στο σπίτι του σε απομόνωση, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας της επαρχίας Τουκουμάν.

«Οι ασθενείς αυτοί έχουν κοινό στοιχείο πως παρουσίασαν οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, με αμφίπλευρη πνευμονία, και δίνουν εικόνα πολύ παρόμοια με αυτήν της COVID, που όμως αποκλείστηκε», τόνισε στον Τύπο ο επαρχιακός υπουργός Υγείας, ο Λουίς Μεδίνα Ρουίς.

Τα συμπτώματα της ασθένειας περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πόνο στο σώμα και δυσκολία στην αναπνοή.

Οι έρευνες των υγειονομικών αρχών διερευνούν εντατικά την εξέλιξη της νόσου, υπό τον φόβο του ξεσπάσματος πιθανής επιδημίας.


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη