Κάρολος: Πώς τα παιδιά της Καμίλα μπορούν να πάρουν βασιλικούς τίτλους χωρίς να είναι γαλαζοαίματοι

Όταν ο βασιλιάς Κάρολος ανέβηκε στο θρόνο, η σύζυγός του Καμίλα έγινε «βασιλική σύζυγος» του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τις

επιθυμίες της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ.

Η Καμίλα μπορεί να παντρεύτηκε τον βασιλιά Κάρολο μόλις το 2005 – αλλά ανήκε στους ίδιους κοινωνικούς κύκλους από την ηλικία των 20 όταν και ξεκίνησε να αναπτύσσεται το παράνομο ειδύλλιό τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως η Πριγκίπισσα Άννα, η Βασίλισσα Ελισάβετ και η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα, Κοντέσα του Σνόουντον, παρευρέθηκαν ακόμη και στον πρώτο της γάμο με τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τον Τομ, γεννημένο τον Δεκέμβριο του 1974, και τη Λόρα, γεννημένη τον Ιανουάριο του 1978.

Το δημοσέιυεμα της Sun.

Πλέον με την Καμίλα να κατέχει τον τίτλο της «βασιλικής συζύγου» στην Βρετανία έχει ξεκινήσει η κουβέντα αν τα παιδιά της από τον πρώτο της γάμο θα πρέπει να λάβουν βασιλικούς τίτλους όπως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Χάρι, τα παιδιά του βασιλιά Καρόλου.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Sun η βασιλική παράδοση, υπαγορεύει ότι τα παιδιά της Καμίλα δεν θα λάβουν αυτόματα τουλάχιστον κανέναν βασιλικό τίτλο καθώς ο δικός της τίτλος εξαρτάται από τον βασιλιά Κάρολο. Αντίθετα, ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαν να απονεμηθούν τίτλοι στον Τομ και τη Λόρα είναι να προταθούν για αυτούς λόγω «καλών έργων».

Η Καμίλα με τα παιδιά της Τομ και Λόρα.

Ο Τζο Λιτλ, διευθυντής σύνταξης του περιοδικού Majesty, ισχυρίζεται ότι είναι απίθανο τα παιδιά της Καμίλα να λάβουν βασιλική ασφάλεια καθώς δεν είναι γαλαζοαίματοι και έχουν ενταχθεί στο βασιλικό οικογενειακό δέντρο μέσω του γάμου της μητέρας τους με τον νέο Βασιλιά.

Να σημειωθεί τέλος ότι η Καμίλα έχει και πέντε εγγόνια.


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη