Αγρίνιο: Ανήλικοι «νταήδες» έκλεβαν και τρομοκρατούσαν νεαρά άτομα

Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κλοπή, απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων κατηγορούνται πέντε ανήλικοι Ρομά 14 έως 17 ετών που

συνελήφθησαν χθες(25/8) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου.

Οι εν λόγω ανήλικοι- φέρονται μαζί με άλλα άτομα που αναζητούνται-να εμπλέκονται σε κλοπές στο Αγρίνιο με θύματα νεαρά άτομα τα οποία συναντούσαν στους δρόμους και με απειλές τους άρπαζαν χρήματα ή διάφορα αντικείμενα (όπως κινητά). Οι κλοπές σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου τετράμηνου και σε μία μάλιστα περίπτωση, προ ημερών, φέρονται οι Ρομά να απείλησαν το θύμα τους με μαχαίρι.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, η συμμορία των ανηλίκων με αρχηγό τον «Κατσαρίδα» και με συνεργό του τον «Ζουμπά», όπως ήταν τα παρατσούκλια τους, είχε κάνει τουλάχιστον τρεις ληστείες εις βάρος ανηλίκων και μια κλοπή. «Ασκούσαν ψυχολογική πίεση στα θύματά τους ώστε να τα τρομάξουν και να μην αντιδράσουν, ενώ την ίδια στιγμή άρπαζαν ό,τι είχαν πάνω τους» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν να υπάρχουν και άλλα θύματα, τα οποία θα προσπαθήσουν να βρουν ώστε να αποκτήσουν πλήρη εικόνα για τη δράση της ανήλικης συμμορίας.

Οι πέντε νεαροί κρατούνται και το Σάββατο θα οδηγηθούν στον ανακριτή Αγρινίου.

ertnews.gr

Νεότερη Παλαιότερη