Ο ανίκητος Κουρτουά


Ο 30χρονος Βέλγος διεθνής τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε τη σεζόν 2022-23 από εκεί που σταμάτησε πέρυσι… να αποκρούει τις προσπάθειες των αντιπάλων της “Βασίλισσας” με απόλυτη επιτυχία.

Ο Τιμπό Κουρτουά ήταν αλάνθαστος κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ εναντίον της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 2-0 τους Γερμανούς και κέρδισε έναν ακόμα τίτλο. Παράλληλα, ο “φύλακας άγγελος” των “μερένγκες” βελτίωσε περαιτέρω τα “τρελά” του στατιστικά και σύμφωνα με την Opta σταμάτησε το 100% των αντιπάλων ευκαιριών στους τέσσερις τελικούς του με τη “Βασίλισσα” σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Λίβερπουλ, πραγματοποίησε 9 αποκρούσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάνοντας τη ζωή των Μοχάμεντ Σαλάχ και Σάντιο Μανέ δύσκολη, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του να κατακτήσει το 14ο τρόπαιο της ιστορίας της και το πρώτο για τον ίδιο.

Κόντρα στην κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, έδειξε για ακόμη μια φορά πως δίκαια θεωρείται από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, καθώς έγινε ο πρώτος που κράτησε ανέπαφη την εστία του σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ την ίδια χρονιά, μετά τον Βίκτορ Βαλντές το 2009.

Συνολικά υπήρξαν 14 σουτ προς την εστία, με το “βελγικό τοίχος” να πραγματοποιεί 14 αποκρούσεις.

ΠΗΓΗ

Νεότερη Παλαιότερη