Τρίτος νεκρός από την ένοπλη συμπλοκή σε Κάτω Πατήσια και Αγ. Αναργύρους – Το χρονικό της νύχτας τρόμου


 Ένα αιματηρό θρίλερ με αρχικά δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων δύο αστυνομικοί, εκτυλίχθηκε αργά χθες το βράδυ σε διάστημα λίγης ώρας σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, με τους περίοικους των περιοχών αυτών να δηλώνουν ακόμα αναστατωμένοι. Σήμερα κατέληξε και ο ένας εκ των τραυματιών που νοσηλευόταν διασωληνωμένος ανεβάζοντας τους νεκρούς στους τρεις.

Αρχικά, στα Κάτω Πατήσια, έγινε συμπλοκή 7 ατόμων που επέβαιναν σε οχήματα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα εξ αυτών και να τραυματιστούν άλλα δύο.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 21:30, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου, στα Κάτω Πατήσια.

Σε αυτό εμπλέκονται άτομα με 3 ΙΧ και μια μοτοσυκλέτα. Μεταξύ τους σημειώνεται ένοπλη συμπλοκή, χωρίς να είναι γνωστοί ακόμη οι λόγοι, κατά την οποία πέφτει νεκρός ο ένας, τραυματίζεται άλλος ένας, ενώ ένας δεύτερος παρασύρεται τραυματίζεται από διερχόμενο ΙΧ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο οδηγός του ενός ΙΧ πυροβόλησε νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά. Την μοτοσικλέτα ακολουθούσε ο πατέρας του θύματος, στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο πρόσωπα, ο οποίος πυροβόλησε τον δράστη του τραυματισμού του γιου του και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Ο συνοδηγός του, που προσπάθησε να τρέξει για να καλυφθεί, χτυπήθηκε και τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Από τους πυροβολισμούς προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση με τους κατοίκους να περιγράφουν πως έτρεχαν να κρυφτούν.

Κατόπιν ένας εκ των εμπλεκομένων διαφεύγει υπό την απειλή όπλου ακινητοποιεί οδηγό άλλου ΙΧ το παίρνει και διαφεύγει προς τους Αγ. Αναργύρους, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες μπαίνει σε καφέ μπαρ και με σκοπό τη ληστεία.

Στο μεταξύ έχει ήδη ξεκινήσει μεγάλη κινητοποίηση τη ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των πρωταγωνιστών του περιστατικού.

Ο άνδρας γίνεται αντιληπτός από αστυνομικούς, ακολουθεί καταδίωξη, όπου σκοτώνεται ο δράστης και τραυματίζονται δύο αστυνομικοί. Ο ένας εξ αυτών δέχθηκε τη σφαίρα στον κορμό αλλά το αλεξίσφαιρο γιλέκο την εξοστράκισε στο πόδι του. Ο δεύτερος τραυματίσθηκε στο χέρι.

Oι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Τους επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Σκούμας.

  • Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δύο αστυνομικούς που έδρασαν με αυτοθυσία για να σώσουν πολίτες στα Πατήσια»

Ο νεαρός που τραυματίστηκε στα Πατήσια από τις σφαίρες του κακοποιού διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση, διασωληνώθηκε αλλά τελικά κατέληξε. Στο ίδιο νοσοκομείο διακομίστηκε ο συνοδηγός που τραυματίστηκε.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

ertnews.gr

Νεότερη Παλαιότερη