Κινητοποιήσεις για την ενίσχυση του νοσοκομείου Μεσολογγίου


 Η τριμέλης Επιτροπή Ιατρων ΓΝΜεσολογγιου:

10-7-2022

Με το ράβε-ξήλωνε, αντί προσλήψεων διαλύουν και τα δύο νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας (και όχι μόνο).

Το ότι η κυβέρνηση δεν είναι πολύ υπέρ του

ΕΣΥ το έχουμε καταλάβει εδώ και καιρό. Το έκαναν σαφές και με τις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες τους, που εισάγουν ιδιώτες εντός των νοσοκομείων. Το ότι όμως η κυβέρνηση και η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ θα έδειχνε τέτοια ανικανότητα στη διαχείριση –που να είναι σε ένα συνεχές ράβε-ξήλωνε, χωρίς καμία λογική – δεν είναι εύκολο να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους.

Καρδιολόγος από το (υποστελεχωμένο) Γ.Ν. Αγρινίου αποσπάται στη Ζάκυνθο (καλοκαίρι γαρ) με αποτέλεσμα να μείνουν ακάλυπτες οι εφημερίες στο Γ.Ν. Αγρινίου. Ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής παραιτείται. Καρδιολόγος από το Γ.Ν. Μεσολογγίου καλείται –ενώ βρίσκεται σε άδεια να εφημερεύσει στο Γ.Ν. Αγρινίου. Και για να κλείσουν οι φοβεροί χειρισμοί, λίγες μέρες μετά καρδιολόγος από το Γ.Ν. Μεσολογγίου παίρνει εντολή να καλύψει 3 εφημερίες στο Γ.Ν. Αγρινίου. Επειδή οριακά βγαίνουν οι εφημερίες στο Γ.Ν. Μεσολογγίου, αυτό σημαίνει ότι θα κλείνει η καρδιολογική κλινική του Γ.Ν. Μεσολογγίου. Δηλαδή το κενό μεταφέρθηκε από το Γ.Ν. Αγρινίου στο Γ.Ν. Μεσολογγίου. Το πόσο επισφαλής είναι η εφημερία χωρίς καρδιολόγο δε χρειάζεται να το υπεραναλύσουμε. Το ότι οι περιώνυμες προσλήψεις και η προκήρυξή τους αγνοούνται από το Μάρτιο, ενώ έχει φτάσει μέσα Ιουλίου δείχνει τις πραγματικές τους προθέσεις .Kαι επειδή θα ακούσουμε και για τους γιατρούς που «δεν πάνε» στις προκηρύξεις, αναρωτιόμαστε ειλικρινά ποιος εργαζόμενος θα επέλεγε μια τέτοια θέση όταν βλέπει αυτή τη μεταχείριση.

Απαιτούμε την ακύρωση της εντολής μετακίνησης καρδιολόγων από την καρδιολογική κλινική του Γ.Ν. Μεσολογγίου προς το Γ.Ν. Αγρινίου, όταν ούτε καν σε προκήρυξη για επικουρικό καρδιολόγο δεν έχουν προχωρήσει…


Δημοτική παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου «Συμμαχία για το μέλλον»:

9-7-2022

Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και θέλει την στήριξη όλων μας.
Από τις 48 οργανικές θέσεις ιατρών, είναι καλυμμένες μόνο οι 27 και κάποιοι εξ αυτών έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί και βρίσκονται στις θέσεις τους με παρατάσεις οι οποίες λήγουν τέλος του έτους.
Η ίδια κατάσταση επικρατεί στους νοσηλευτές και τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Πόροι δεν δίνονται, προσλήψεις δεν γίνονται, οι επικουρικοί δεν νομιμοποιούνται και αυτοί που βρίσκονται εκτός συστήματος λόγω μη εμβολιασμού, δεν επαναφέρονται.
Η κατάσταση είναι τραγική, το νοσοκομείο μας σε κίνδυνο και η κυβέρνηση αδιαφορεί, διαλύει το ΕΣΥ και πριμοδοτεί την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Καλούμε όλους τους δημότες, να δείξουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους, στηρίζοντας την στάση εργασίας των εργαζομένων του νοσοκομείου μας, που πρέπει να μετατρέψουμε σε παλλαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας για το διαφαινόμενο κλείσιμο του νοσοκομείου και να στηρίξουμε τη θέση μας, ότι τα δύο Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας πρέπει να σταματήσουν να είναι διασυνδεδεμένα και να γίνουν άμεσα ανεξάρτητα.

Η ύπαρξη του Νοσοκομείου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας.
Εάν δεν ενεργοποιηθούμε και δεν παλέψουμε, δεν πρόκειται να μας χαρισθεί τίποτα.

Την Πέμπτη 14/7/2022 στις 12.00 όλοι στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

——–

Ομόφωνη απόφαση στήριξης του Νοσοκομείου – Συμμετοχή του Δήμου στη στάση εργασίας των εργαζομένων στις 14/7/2022 – Ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Δήμο για κοινή συνάντηση των Δημάρχων της Αιτωλ/νίας για τον υγειονομικό χάρτη στο Νομό

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8/7/2022, η οποία προκλήθηκε μετά από σχετικό αίτημα της παράταξής μας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου έλαβε ΟΜΟΦΩΝΑ τις παρακάτω αποφάσεις:

Την υλοποίηση της πάγιας θέσης – αιτήματος αυτονόμησης και αποσύνδεσης του Νοσοκομείου μας από το Γ.Ν. Αιτωλ/νίας, που είναι σταθερό αίτημα όλων των φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής από το 2016.

Την άμεση στελέχωση με τις απαιτούμενες μόνιμες θέσεις ιατρών και ειδικότερα ενός (1) χειρουργού, δύο (2) αναισθησιολόγων, δύο (2) παιδιάτρων και ενός (1) ακτινοδιαγνώστη.

Την άμεση αντικατάσταση, με νομοθετική ρύθμιση, μονήρων ειδικοτήτων που έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης, ήτοι: ενός (1) νευρολόγου, ενός (1) οφθαλμιάτρου και ενός (1) ΩΡΛ.

Την κάλυψη όλων των κενών θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού με μόνιμες θέσεις και σε πρώτο στάδιο με προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που έχουν παγώσει.

Την άρση κάθε προσπάθειας αποψίλωσης της καρδιολογικής κλινικής με μετακινήσεις προς το Αγρίνιο, η οποία με τόσο κόπο και θυσίες στάθηκε στα πόδια της.

Στη βάση των παραπάνω συγκροτεί επιτροπή υπό τον Δήμαρχο, τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους φορείς της πόλης και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ώστε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και συναντήσεις προς κάθε κατεύθυνση (Υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κ.λπ.).
Την συμμετοχή του Δήμου στη στάση εργασίας που κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου την Πέμπτη 14/7/2022 και ώρα από 12:00 έως 14:00, με χώρο συγκέντρωσης στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους του Δημάρχου Μεσολογγίου για κοινή συνάντηση όλων των Δημάρχων της Αιτωλ/νίας με θέμα τον υγειονομικό χάρτη στο Νομό και κύρια στόχευση την αυτονόμηση – διαχωρισμό των δύο νοσηλευτικών μονάδων στο Νομό, με ταυτόχρονη και γενναία ενίσχυσή της σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Η υπόθεση του Νοσοκομείου, για μια ακόμη φορά, πρέπει, κατά την άποψή μας, να περάσει στα χέρια της τοπικής κοινωνίας, όπως ακριβώς έγινε το 2016. Θεωρούμε ότι κανένας φορέας της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και οι συνδημότες μας, δεν πρέπει να απουσιάζουν από αυτή την προσπάθεια. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, για μια ακόμη φορά, πρέπει να μπουν μπροστά στις πάγιες διεκδικήσεις στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξουν οι απαραίτητες συναντήσεις και πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση (Υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, συλλογικοί φορείς). Έχουμε την πεποίθηση ότι μέσα από την κοινή δράση όλων η όποια επιχειρούμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας θα αποτραπεί, σε πείσμα όσων στην πράξη έχουν δημιουργήσει καταστάσεις που θυμίζουν το απώτερο παρελθόν.

29dytika.gr

Νεότερη Παλαιότερη