Περιβαλλοντική δράση στη Ναύπακτο

 

enviroment2

Περιβαλλοντική δράση στη Ναύπακτο

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα καθημερινά.

Με αφορμή αυτή την ημέρα, με τίτλο «ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ» και με στόχο την ενημέρωση και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των δημοτών και ιδιαίτερα των νέων ο Δήμος Ναυπακτίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ Ρίου – Αντιρρίου και η περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο+ Μπλε”, με τη σημαντική υποστήριξη της 1ης ΓΕΝ Αιτ/νίας, του Λιμενικού Ταμείου και του Λιμενικού Σταθμού Ναυπάκτου, θα υλοποιήσουν περιβαλλοντικές δράσεις , δίνοντας έμφαση στην ανακύκλωση προϊόντων και συσκευασιών.

Από τις 11:00, τη Κυριακή 5 Ιουνίου, στον Κήπο Ξενία στην παραλία του Γριμπόβου θα υλοποιούνται, για μικρούς και μεγάλους, ενημερωτικά βιωματικά παιχνίδια για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών.

Κατασκευές με υλικά που χρησιμοποιούμε κάθε ημέρα, ο τροχός της ανακύκλωσης, το ψάρεμα υλικών ανακύκλωσης, τοξοβολία και ανακύκλωση, τσουβαλοδρομίες, ζωγραφική, μουσική και δώρα, είναι μερικά από τα δρώμενα που θα μας ευαισθητοποιήσουν και θα μας ενημερώσουν.

Στις 12:00 την ίδια ημέρα, στο Φλοίσβο στην παραλία Ψανής σας προσκαλούμε να έρθετε με το ποδήλατό σας.

Θα κάνουμε ποδηλατοβόλτα παραλιακά περνώντας από το Λιμάνι της πόλης για να καταλήξουμε στον κήπο του Ξενία.

29dytika.gr

Νεότερη Παλαιότερη